ENDELIG EN HAVS-ØRT’….

– Hårdt tilkæmpet – og længe ventet kystørred

– Det var da bare alt for længe siden, at jeg havde lang min klamme UL-hånd på kystens sølv, og det er ikke et fiskeri jeg har prioriteret specielt højt i det arts-virvar jeg roder med. – Det seneste års tid har jeg dog givet kystørreden et par seriøse skud, og endnu et forsøg løb af stablen fredag aften, og så lykkedes det endeligt igen…. – What a relief….


– Scenen var den sønderjyske kyst og jeg havde igen teamet op med min muntre og yderst kystørred-skilled kollega Peter. Han har pænt – faktisk vildt – meget styr på de lækre kyststrækninger i syden, og der var også fint med liv på pladserne – actionpacked!

Peter startede med at køre sin geniale rejehov rundt i vegetationen på lave vand, for at skaffe guf til bombardafiskeriet, – og det er altid spændende at se hvad det ender i nettet 🙂
I første “træk” dukkede dette forelskede par op:

– Smukke og pænt store eksemplarer at arten Tangspræl (skal senere forsøges med UL-gearet) 🙂

Det blev også til lidt andet “bland-selv-slik”: Hundestejle, Reje og Sandkutling. – Og så skulle jeg for første gang forsøge mig ud i bombardafiskeri med UL-pind! 🙂 – Gode fifs fra Peter gjorde, at det faktisk fungerede super fint, og jeg fik også et par markeringer på den agnede sandkutling. – Det skal jeg nok få held med senere.

Hornfiskene stemplede hurtigt ind og vi havde et par stykker på land hver – good sport på det ultralette gear og i fine størrelser, så mine to røg med hjem og skal gerne omkonverteres til et par Pighvar….

– Altid festligt når hornfiskene kigger forbi (arkivfoto ULFISK.com)

Peter fik sine “truttere” på en rejeflue, mens de to jeg fik på land tog hhv en gummireje-ophænger  og et klassisk grøn/sølv Hansen Fight med efterhængt trekrog str. 10. – Vi havde en perlerække af hug – også fra havørreder, som vi tilmed også så jage i overfladen. Fedt!

Videre til næste spot hvor Peter fandt Trangrian frem og kokkerede en herlig spicy risret. Den blev flankeret af en nice Carlsberg Humle, og efter lidt tobak var vi klar igen.  – Jeg greb igen den lille 3-delte WildWing, klaskede en blå Mo Slim på, og tyrede løs i et kvarters tid. – Og efter en svag markedering sad den der sgu! – En dyb indhalering af Mo’en blev kvitteret med et modhug, og så var der ellers fine udløb, flotte spring og generelt bare lidt af en fest 🙂

– En dejlig målsfisk gav varmen i den kolde vind. Fisken er ikke stor – men det var lettelsen…
– Peter skulle da lige prøve kameraets undervandsfunktion ved genudsætningen 🙂

Aftenens resultat endte i 1 Havørred, 4 Hornfisk og 2 Tangspræl 🙂 – Peter ramte ikke en havørred denne gang, men det tog han helt roligt, – han fik nemlig en rigtig god 52’er tidligere på ugen 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s