SMUK DIAMANT

– En gudesmuk Diamant (Russisk Stør) blev formiddagens anden og sidste Stør på måtten

– Vind og regn gav ikke just optimale forhold, da jeg og Kasper fra FISKEFOTO.dk driblede til Herning Fiskepark, – mest i jagten på hygge, men også i jagten på fine Stør til måtten. På “ordresedlen” stod der – ret optimistisk – Sibirisk Stør til Kasper og en Viluga til undertegnede.
Sådan gik det dog ikke….


– På en af de velkendte pladser var der god læ for den drilske vind, og med et par kopper mocca i blodet og en håndfuld røverhistorier, kunne vi fint holde varmen. Stængerne blev “ladet” med pellets og ørredstrimler, – ud i suppen med dem, og så var det bare at vente….

– 12 fods stangen i et ihærdigt forsøg på at tøjle en yderst fightglad Stør 🙂

Formiddagens fiskeri startede dog noget søvnigt, da den første time kun gav et enkelt hug til Kasper. Han var hurtig på fingrene og fik fint konverteret de svage pillerier til fast fisk, – desværre svigtede krogholdet efter et par minutters fight. Men så var der da liv i søen.

Efter et par missede modhug lykkedes det mig at hooke op med en god Hvid Stør, som max kampvilligt leverede en utrolig omskiftelig og sprælsk fight. – Fedt!! – Kasper fik dog den 147 centimeter lange fisk parkeret sikkert i slyngen, så vi kunne få et par hurtige pics i kassen 🙂

– Noget slank, men absolut frisk på en super-fight. Vægten landede i øvrigt på lige under 20 kilo.
– En vejeslynge er genial til landing, håndtering og genudsætning

Efter endnu et par kiksede forsøg ud i modhug-timingens svære kunst, stod jeg sidst på formiddagen endeligt med fast fisk. Denne gang en mindre Stør som ikke ligefrem var i “danse”-stemning…. – Totalt flad fight hvor den bare padlede rundt i overfladen, så det var ingen sag at få den på måtten.
Russerens manglende fightevner blev dog til fulde opvejet af dens ydre fremtoning 🙂 – Den 117 centimeter lange skabning kunne – blandt alle de flotte Stør jeg har haft på land gennem knapt 7 år – godt tage førstepladsen som den smukkeste: Flotte farver, perfekte proportioner og helt uden lineskader. Fandme bare en lækker fisk! 🙂

– Ikke noget stort eksemplar med sine knapt 11 kilo, men virkeligt en “perle”

– Den blev også “sidste mand på skafottet” og mens regnen endnu engang begyndte at klaske mod fiskejakkerne, pakkede vi sammen og daskede mod bilerne. Rigtig fin tur i super godt selskab 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s