VESTKYST-ISINGER (ART 59)

– Så blev det Isingens tur til at ramme UL-pindenes scorekort

– Kulde, kraftig vind, gråt, tungt og fugtigt… – Det var søndagens vejr-menu, og så er det da klart at man pakker det ultralette gear og drager til det store vilde Vesterhav, ikk’? – Men når en ny art skal på artslisten må man jo ofre sig, så af sted det gik mod det “store ocean”….

Jeg havde dog luret at vinden længe havde været i øst, og at bølgehøjden var i den lave ende af skalaen, og derfor var jeg heller ikke overrasket, da strandens mange stenmoler fremstod ganske adgangsvenlige. – Og de høje skrænter ved Bovbjerg i skøn forening med min “indpakning” i merino, fleece og neopren eliminerede den stride østenvinds forsøg på at gøre strandturen ubehagelig… 🙂

– Trans/Bovbjerg-området står efterhånden aller øverst på min favorit-spot-liste!

– Ønskebyttet var den fine lille fladfiskeart, Isingen, så i dag stod den på UL-bundmede. Derfor monterede jeg hhv LRF 6,6’eren og Sweepfire 6,0’eren med hver sit standard bling-bling fladfiskeforfang, og smed et lille 10 grams dråbebly i enden. – Det er så’n semi UL-kastevenligt, og nok til at holde bunden, når man rammer vandskiftet hvor strømmen er svag. Svag strøm er i øvrigt også – meget passende –  fladfiskenes favorit. – Agnmæssigt røg der en cocktail af skalrejer og små tobisstykker på, og så var det ellers ud i “det store blå badekar” med herlighederne…..

Fiskeriet var livligt, og jeg fik hvad jeg kom efter: Fem fine isinger på mellem 25 og 30 centimeter var en tur på land, – ganske fine eksemplarer af vores mindste fladfisk. Her ud over var der masser af forsigtige hug, og en håndfuld tabte fisk blev det også til. Undervejs smed jeg en halv tobis i suppen, og det gav et MEGET massivt hug, som efterlod tobis’en fuldstændig strippet for kød… – Tankevækkende hvad det kunne have været for et bæst…. – og endnu en understregning af at man aldrig ved hvad der venter i det dybe vand under Bovbjergs skrænter (har fået Knurhane, Makrel, Tobiskonge, Stavsild og nu Ising derude i denne sæson).

– En af fem rigtig fine cafë-latte farvede Isinger (alle genudsat), – lige hvad jeg kom efter 🙂

Er du også frisk på af udfordre dit UL-gear med noget westcoast-mede, så kommer der lige en håndfuld tips her:

1: Sats på østenvind (klart vand) og tørvejr (sikker færdsel på molestenene).
2: Fisk omkring vandvendingerne hvor strømmen er svag. Affisk strømlæ-siden.
3: Skalrejer vejer meget lidt, og er derfor en UL-venlig – og effektiv – agn.
4: Bovbjerg, Trans og Langerhuse byder på dybt vand og suveræn natur.
5: Udnyt din ultralette oppakning, – skift ofte plads = opsøg fisk over sandbund.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s