LILLE SPEJL….

– Pure gold! – Spejlkarpen hører til på aller øverste hylde når det gælder “beauty-factor” 🙂

…. på væggen der…..? – Der hersker absolut ingen tvivl om, at aftenens Spejlkarpe er helt oppe at ringe mellem de smukkeste fisk jeg har haft på land gennem mine snart 14 år som UL-fisker…! – Det er blevet til mange spændende arter, en del store fisk og i det hele taget masser af forrygende fangster på de små delikate kæppe. Men denne aftens gyldne flidspræmie kandiderer stærkt til titlen som den allerkønneste….

– Jeg havde længe haft en sø under observation, – en offentligt tilgængeligt sø som jeg tidligere havde “skudt til hjørne” som værende “nedfisket” og så’n cirka død….
– Men et kort rygestop ved selvsamme sø i starten af august fik mig dog på helt andre tanker….. En lille unaturlig kæntring af et åkandeblad fik mig til at hente pol-brillerne for at nærstudere “kræet”, som måtte være stort nok til at lave denne form for uro i søens vegetation. – Og gennem overfladespejlet kunne jeg spotte et par gedigne karper bøvle rundt og nappe lidt i nogle døde åkandeblade.

En rest brød fra min sandwich røg ud i “crime-zone”, og efter en halv smøgs tid blev brødstykket suget ned…. 🙂 – Straks havde jeg konverteret den “døde” sø om til et spændende karpe-dappe-vand….

– Woooow en fantastisk fisk UL-pinden fik “skovlet” i nettet…!

Herefter har jeg over den sidste måneds tid jævnligt haft korte besøg ved søen. – Bare lige for at fodre lidt og for at notere mig karpernes adfærd, deres cruise-ruter i søen og deres spisemønstre, – så forberedelserne var helt i vinkel da jeg torsdag aften, endelig havde mulighed for at servere lidt brød for de graciøse fisk.

Og forberedelserne gav – trods kun en times fisketid – fuld bonus!:
– For en gangs skyld var der ro ved søen; – ingen overdrevent snakkesaglige hundeluftere, ingen hidsige hvepse, ingen alt-mit-brød-hapsende ænder og ingen suspekte udenlandske all-kill-lystfiskere (som ikke lige behøvede at vide at søen åbenbart rummer en fin karpebestand)… – Bare ro til at lægge brødsporet ud og observere…

Det første kvarter forblev mine brødstykker uberørte, og efter en halv time var der kun et enkelt brødstykke som var forsvundet, men så skete der for alvor noget!. – Hele tre karper påbegyndte på éen gang et mindre ædegilde, og så var det bare med at få tyret et styks brød med krog i ud i “hapse-zonen”……

Adrenalin-impacten var så voldsom, at jeg var nødt til at holde den lille LRF’er med to stor-rystende hænder…. – karpefeber eller?.. 🙂 – Alligevel havde jeg åndsnærværelse nok til at give modhug, da netop mit brødstykke blev fjernet fra overfladen.

– Endnu en fantastisk fangst leveret af den lille robuste LRF 6,6’er 🙂

Fast fisk! Stærk fisk! – Og en suuuuper fed fight hvor LRF’erens håndfaste klinge hjalp godt til med at kontrollere den fightivrige karpe mellem de mange åkander og forræderiske trærødder. Og efter en lille håndfuld minutters intens fight kunne skønheden dirigeres sikkert i nettet. Yes sir – endnu en UL-karpe var landet! 🙂

Fotosession, måltagning og vejning måtte storsmilende foretages i tusmørket, men på trods af mørket fik jeg et par enkelte rimeligt gode skud af den ustyrligt smukke fisk.

– Ikke den største, men klart den smukkeste karpe til dato: Spejlkarpe 60cm/3360gram

En overaskende og forrygende fangst som krævede en del research-besøg og masser af tålmodighed. Det gør jo ikke noget at fiskeriet er udfordrende og fiskene er svære, når bare det udsete bytte kommer på land 🙂 – Og nej – den her “døde” sø er jeg langt fra færdig med!!!


OBS: Hvis du trykker “follow” på forsiden, så modtager du en mail når der er nyt her fra ULFISK.com! 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s