GUDENÅ-GUFFERE

– Det dér rimteræs er sgu røget helt inden under huden på denne UL-tosse 🙂

– Forrige søndag skulle Gudenåens Rimter da lige have et skud. – Jeg skulle alligevel på de kanter, og med en “skudklar” UL-flådstang og en halv pakke toastbrød fra køkkenskuffen i bagagerummet, var der budt op til rimte-ræs…..

Vinden var lidt drilsk, og der skulle tyres godt i gennem, for at få de små lette stykker toastbrød ud i den smukke klarvandede “flod”.

Og jeg måtte både en tur opstrøms og endnu længere nedstrøms, før jeg næsten retur ved P-pladsen endeligt observerede et stykke brød forsvinde i en stor hvirvel. – Og dermed kunne jeg tage aftenens første kast, lave aftenens første modhug og påbegynde aftenens første fight 🙂 – Den spinkle 0-7’er Cherrywood bøjede en del over vægten fra den store fredfisk, og der blev bakset en del med at få zig-zagget brødgufferen ind gennem den brede jungleagtige bræmme af alverdens vandplanter. Vel oppe på måtten kunne jeg godt se at det ville blive et close call i forhold til min nuværende PR på lige under den halve meter…?

– Lækker ny PR på den nyeste UL’er: En velproportioneret Rimte på 51 cm og 1680 gram 🙂

Målebåndet røg fint over den halve meter, og også vægten var noget bedre end de øvrige rimter jeg har haft på land, – så feeeeedt!!!

Det er nu tredje gang jeg har forsøgt mig på rimterne, og jeg har – med god tålmodighed og en helvedes masse toastbrød – haft den smukke art på land hver gang! 🙂

Inden der gik rimteræs i den, ville jeg lige se om der var nogle sjove mikroarter, som ville hapse min lille str. 22’er krog agnet med et 5 mm regnormestykke (yes det er sgu finlir fra øverste skuffe 🙂 )

– Hovsa, – først skudt til rudskaller, men efterfølgende fastslået til Flirer! – Mine første danske 🙂

Efter et par små gråskaller, en flire mere og en rudskalle, kom en lang og slank fisk på land, – kunne det være den art jeg egentligt gik efter – nemlig Elritsen? – Næ nej, men det var lige meget, for dette var også en helt ny art til UL’eren – nemlig en rigtig fin lille Løje!

– Løje på 11,7 cm – den lille karpefisk kendes på skæl, farve og underbiddet. Spøjs lille fyr!

Med Løjen i “logbogen” er høsten nu oppe på 56 forskellige arter taget på UL (incl. udenlandske og underarter), så jeg nærmer mig hastigt de 60. – Og det er altså skideskægt, inspirerende, lærerigt og ofte max udfordrende at rode med UL-artsfiskeri…. 🙂 🙂 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s