BADEDYR :-)

– Flot Hvid Stør 150cm/20,5kg som krævede en lille badetur under fighten 🙂

– Så blev det tid til årets stør-badedag!, – Og igen røg jeg ind i en af de heeeelt store (den på topbilledet er vel efterhånden bare en mellemfisk)…. – Den voldsomme hede gør fiskeri efter mange arter besværligt og lettere uudholdeligt, men heldigvis er størfiskeriet en fin 24-7 – 365 disciplin. Så det tunge gear blev tyret i bilen og badebuksen skruet på farkroppen…

Destination Donslund lå øde hen, så det var bare med at få kylet noget pellet-mam i suppen, og så ellers krybe sammen i fosterstilling på søens eneste lille skyggeplet. – Selvfølgeligt stadigt med stængerne ved “triggerhånden” og gluggerne fastnaglet til stangtoppene….

Jeg fik hurtigt muligheden for to rappe modhug, men første-fisken fik jeg ikke kroget, og nummer to gav kun 30 sekunders fightfest inden den stod af.

Efter en time kom det seriøse hug og så stod den ellers på rå-fight i heden de næste 20 minutters tid. – Det var søens største Hvide Stør, som havde hooket op, og den er altså en seriøs sejtrækker!. Jeg fik den også på land for et par år siden (35 KILOS “SOMMER”-FISK), men det var i efteråret, så det var ikke helt så svedig en omgang:

– Fra oktober 2017, hvor samme fisk målte 180 cm og blev estimeret til 35 kilo

På land fik jeg hurtigt målt den enorme fisk til 181 centimeter og med lidt ekstra på sidebenene estimeret den til 36,5 kilo, som den vejede ved udsætningen tilbage i 2016. Herefter kunne jeg – (incl. 2018-eksemplaret fra Roust: ENDNU EN SVÆRVÆGTER) for nu tredje gang – genudsætte en gigantstør omkring de 35 kilo… 🙂

– Ud fra skyggen til håndtering og fotoshoot. Sommerfiskeri efter stør er sgu en ret fed ting! 🙂

Efter yderligere en time med flere gode nap-tilbud som blev misset pga øl- og cola-drikning, hvepsejagt og almindeligt sommersløvsind, forsvandt den sidste rest skygge og jeg måtte søge nye jagtmarker.
På modsatte side fandt jeg et træ 15! meter fra brinken, som kastede en svalende skygge over mit fighttrætte og hårdt solprøvede korpus.

– Relaxation. Skygge og en kølig var hårdt tiltrængt. Men freden var kort….

Ikke optimalt at have “fælderne sat” så langt fra søen, men det virkede ganske ok! – Endnu et hug blev hurtigt konverteret til fast fisk, og jeg måtte igen ud under himlens stegende “ildkugle”…

– Oldschool fightfoto, – black and white. Ligesom min fiskemetode som er helt “on the rocks”….

Denne fisk var en af de mere udspekulerede, for trods et hårdt sidepres fik den manøvreret sig ind mellem en giga suppedas af vandplanter… – Og så var der kun en vej, og det var ud i søen efter den. Efter fem minutters plaskerier i det varme vand, fik jeg den ud fra “junglen” og ind i slyngen. Jeg målte den til 150,5 cm og via scanningsnummeret estimerede jeg den til 20,5 kilo (se topbilledet). – Endnu engang var det en Hvid Stør, som åbenbart er en art der knuselsker mine agn!? – Super varm middagstur som gav to gode fisk og lidt rød hud.

Setuppet var som altid blip, bling og rodpod-løst øje-på-stangtop-fiskeri med et par af søens egne 22 mm pellets uden dip eller andet lir. Jeg registrerede vel 20-25 forsigtige hug og gav modhug på fem.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s