35 KILOS “SOMMER”-FISK

– Som “bestilt”! – Det blev en kort tur til Donslundmølle hvor alt bare sad lige i skabet!

– Høj sol, vindstille og lækre omgivelser, – Donslundmølle shinede for alvor da jeg klaskede stør-gearet i brinken. – Weekend-programmet havde været ret stramt, så mandag aften var afsat til noget stør-action. Målet var de imponerende Sibiriske Stør – på mit “score-kort” figurerer denne art kun med et par små hollandske “killinger”….

– Ved ikke om jeg havde ladet mig inspirere af dagens “target”, men de fire lag tøj som havde passet til Sibiriske forhold, var da bare aaaalt for meget. – Efterårssolen bankede lige ned i bærret på mig og den manglende vind fik det til koge ved søen. – Så snart blev de fire lag tøj reduceret til nul 🙂

– Sol på farkroppen – og kort efter Stør for enden af linen!!! – En god éen – og en rigtig éen, – for modhugget sendte en stor mørk fisk ud af vandet, og efterlod ingen tvivl om at søens største “Sibirer” havde smagt på min pellet.

– Ravage i vandspejlet! – Heftig oktoberfight i bar far-dunk. – Brandvarmt og fedt fiskeri 🙂

Efter et par indledende spring, et laaaaangt udløb og 10 minutters meningsudveksling fik jeg bugseret min nye – og klokkeklare PR ind i slyngen. Og jeg havde kun fisket i en lille halv time – et kvarter med solbadning og et kvarter med fight, landing, foto og genudsætning.
– Vild start alligevel…!

– Sibirisk Stør på 131 cm og 12,3 kilo. – Jeg havde fået hvad jeg kom efter 🙂

Hurtigt var den top-lækre fisk retur i vandet, hvor den lige fik sig en god puster, inden den majestætisk satte kursen ud mod søens midte. – Restitueringen gav mig dog lige mulighed for et ekstra shot:

– Tak for kampen mester,- så fik du også lige lidt sol på dit korpus 🙂

De næste par timer gav et par mistede fisk, en håndfuld kontante hug og en serie småmarkeringer, – så der var masser af liv. Og den efter følgende halve time blev brugt på allerbedste vis – nemlig med vold-fight, håndtering og genudsætning af mit livs største fisk! 🙂

Klokken havde for længst passeret 18.00, solen var forsvundet bag skydækket som kom ind fra vest, og der var kommet en kølig vind på langs af søen. – Jeg var tilbage ved mit påklædningsmæssige 4-lags udgangspunkt, men den forestående “arbejdsindsats” fik snart skrællet de yderste to lag af igen…..

– Unægteligt noget af en temperaturændring da eftermiddag blev til aften….

– Den venstre stang havde nejet en anelse med spidsen, men kort efter blev markeringen en anelse dybere og jeg tog chancen og klappede til! (Bruger ikke bidmelder, runner eller anden teknik).
– Modhugget føltes helt rigtigt, og tyngden i den anden ende efterlod ikke tvivl om at det var en meget stor fisk! – Og fandme om ikke den fik sin +30 kilo tunge krop helt op over vandoverfladen i et vildt spring! – Jeg prøvede egentligt at tage fighten rimeligt roligt, – for jeg har lært på den hårde måde, at man er på cirka fifty-fifty mod de helt  store fisk, og havde jo – via Sibireren – fået hvad jeg kom efter.

Det blev en lang fight, hvor jeg måtte aflevere mere line end nogen sinde før. – Desuden var jeg nødsaget til at følge fisken helt ned i bunden af søen – og tilbage igen, for ikke at komme i karambolage med søens forrædderiske betonoverløbs-tårne, der står som ubehagelige forhindringer et stykke ude i søen. Undervejs fik jeg flået både vest, jakke og trøje af, – det var pludseligt blevet pænt hedt igen… 🙂

Knapt 25 minutter skulle der til, før den gigantiske Hvide Stør blev dirigeret ind i min slynge, og med et solidt greb kunne jeg løfte giga-fisken op på min måtte. – Yes! – min gamle PR på knap 22 kilo var elimineret eftertrykkeligt af monsterfisken som nu lå foran mig!

– Der skal tages godt fat når så store fisk skal håndteres og bugseres ind foran kamaralinsen 🙂

På trods af, at jeg var helt alene ved søen, og dermed ikke kunne få hjælp til lande/måle/foto/genudsætte-manøvren gik det super fint.
– Med kamara klargjort og alt inden for rækkevidde kunne seancen klares lynhurtigt, og fisken kunne snart få vand “under kølen” igen.

Målebåndet sagde 180 centimeter, og vægten har jeg efterfølgende anslået til 35 kilo ud fra de seneste vejninger af den store Hvide Stør. – Min egen vægt går desværre kun til 25 kilo, så den var ikke meget bevendt…. Heldigvis udlånes der i Donslund scannere, som via en chip fortæller hvilken fisk der er på land. – Super smart! 🙂

– Donslunds smarte og innovative scannersystem gav svar på hvilken fisk jeg havde landet
– Chipnummer 341: “THOR” / Hvid Stør / 180 cm / Vægt ved udsætning: 36,5 kilo. En flot fyr!

Føj da en hård fight – jeg synes at de to kombattenter stod godt til hinanden, – og dette power-møde kunne nemt have endt med en sejr til THOR (fiskene i Donslundmølle er opkaldt efter nordiske guder).
THOR er i øvrigt søens største Hvide Stør. – SÅ fedt at “hilse på”… 🙂

– Egentligt hyggeligt bare at have hele det lækre anlæg for mig selv, – mon ikke der var en del stør-fiskere som havde været til DM på Fyn i weekenden?, – THORs 35 kilo havde i øvrigt været nok til en 2.plads!

– Et kærligt snudeklap som afsked, inden jeg kørte hjem med to nye PR’ere – vild tur!!!

 

2 kommentarer til “35 KILOS “SOMMER”-FISK”

    1. Hej Niels, i Jylland og på Sjælland er max-vægten omkring de 50 kilo, mens der i Blue Rock på Fyn findes et enkelt eksemplar som nærmer sig 100 kilo.
      På verdenspla kan nogle af størarter vist nok nå 1 ton! 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s