RIGHT ON TIME

– En super god starter-fisk af aller fineste karat 🙂

– Majfluefiskeriet handler i høj grad om at kende sin besøgelsestid – og sit hjemmevand. Der hvor mine majflueeventyr udspiller sig, er de første Danica’er altid – som i altid – på vingerne den 22/23. maj, og dermed kunne jeg med sindsro drible mod åen i torsdags – den 23.maj…

– Den første tur var alt som det plejer: Hyggen i højsædet – slow-mo fiskeri – ganske få majfluer og enkelte fisk som hapsede dem som ramte vandspejlet. – Sådan er det i den spæde start, hvilket er super afslappende, og i stærk kontrast til det til tider røv-forvirrende fiskeri med ringende fisk overalt, som venter om en uges tid.

Skum-krop-imitationerne er ret praktiske, når man glemmer tørfluemidlet i bilen… 🙂

De første spæde dage kan dog være ret spændende, for de første majfluer kan lokke store rødprikkede til overfladen… – De skal lige sikre sig en bid af “den første lækre kage”…. – Således er min største bækørred taget på #4’eren med en French Partridge, en fantastisk fisk på 55 flotte cm, som klaskede til allerede på premieredagen for efterhånden en del år siden. – Jeg leder stadig efter en lignende fisk…

– Den første tur til majflue-“heaven”, er altid en hyggelig og afslappende affære 🙂

Efter en lang hygge-fiske-daske-tur nedstrøms og tilbage igen, var det blevet øltid på broen, meeeen der var dog lige en enkelt sidste fisk, som – flabet nok – stak næbbet over vandet flere gange.
– Den fik sin aftensnack, og så sådan ud:

– Dagens sidste. – Flere følger helt sikkert omkring Kr. Himmelfartsdagene

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s