STALLING PÅ 3 MÅDER…

– De gratiøse og ultrasmukke Stallinger er efterhånden rimeligt talrige i Grindsted Å

– Dagens sats koncentrerede sig omkring Grindsted Å’s beboere – både de fastboende Bækørreder og meget gerne også noget “blankt”…. Der var rapporteret om flere mindre Laks og også en del Havørreder i åen efter den massive regnmængde, som er kommet over den seneste uge.
– Men det var noget andet “blankt” af ganske imponerende størrelse som hapsede min Attackspinner…. 

– På første stræk ramte jeg ind i en seriøs serie af fine Bækørreder: Jeg valgte at dingle nedstrøms til de “gode” pladser, og havde klasket et wagglerflåd med en hygge-orm på Sting’en. Den lille delikate stang var monteret med et nyt Mitchell RZ1000’er hjul, som lige skulle testes (- og det bestod…). Forgængeren – et bette billigt Cardinal SX5 – virkede ret slidt efter kun 2 sæsoner…. 😦

Og så er det jo ret retro-fedt at ormebade lidt, når der er langt til favoritspottene. – Og det gav fisk! – En håndfuld fine bækørreder og en smuk lille Stalling. Desuden var der bud fra noget stort og blankt, som dog desværre kun fik fat yderst i min orm…. Livlig orme-hygge!…

– Bækørrederne lå i intervallet 20-35 centimeter og var tossede med regnorm 🙂

Da jeg gik opstrøms igen, var der “våben”-skifte til Wild Wing’en (når jeg UL-spinnefisker, er det i øvrigt nærmest altid opstrøms). Jeg smed en 7’er Attack-spinner på og “pryglede” de gode standpladser, som findes i overflod netop her. – Det gav endnu en håndfuld bækkere, så de rødprikkede var virkeligt på finnerne i dag.. Desværre missede jeg den største – en +40’er – da krogholdet svigtede. – Piiiiiisss! 🙂
– Men det gjorde det ikke, da en superfisk huggede godt til i et sving! – Og efter en del tumlerier kunne jeg nette en massiv Stalling, som målmæssigt nåede langt forbi de 40  cm!… Sygt lækker fisk!

– En flot flot Stalling på den sjove side af 40 cm (arkivfoto ULFISK.com)

Jeg nåede aldrig at få målt denne prægtige fisk, for min sædvanlige fisk-i-net-i-vand-mens jeg klargør kameraet-manøvre kiksede: Jeg var så dygtig at få udraderet mit gennem 25 år troafaste net, så derfor var der – via mit nye net – kommet uorden i min sædvanlige gameplan for landing, fotografering og genudsætning. – Den store stalling fandt simpelthen ud af netmaskerne inden kamaraet havde indfanget det sprælske kræ…. 🙂

Nå, men således opmuntret over den flotte fisk – og såmænd også over mine foto-klovnerier – nåede jeg op til bilen. – Næsten….

– Lækre Grindsted Å bød på masser af vand – og som altid af den helt klare slags 🙂

– For en enkelt fisk stak to gange “næbbet” oven vande efter nogle små døgnfluer, – og så skulle tørfluepinden da også lige luftes….
Og sandelig om ikke endnu en Stalling kort efter kunne landes. Den nuppede en lille Olive Dun, og dermed endte jeg dagen med en stak smukke bækørreder og stallinger på både spin, orm og tørflue… 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s