TRACHINUS DRACO…

Yirk, – friskfanget Fjæsing – og et flot eksemplar med sine 33 centimeter

– Jagten gik for alvor ind på UL-art nr. 40, og formiddagen var afsat til et stævnemøde den mest nasty af dem alle: Fjæsingen – ren ondskab! Så bevæbnet med pølsetang, rørtang, handsker og en ganske alvorlig portion ærefrygt gik turen til Djursland, – den giftige fisks højborg…..

– Der blev i første omgang satset på bundmede på omkring 4 meter vand, for selvfølgeligt “skulle man da på bunden”, når nu man havde researchet sig frem til at Fjæsingen aka Trachinus Draco på latin(fantastisk navn som bare emmer af “evilness” 🙂 ) er bundlevende…

Men efter en times tid uden hug på mine hornfiskestykker og diverse Gulp-produkter, gik jeg over til flådmede via mit sædvanlige flådmede-setup: Mini-wagglerflåd og så en stump hornfisk på en lille enkeltkrog, – straight up simpelt. – Men effektivt!….

Jeg fiskede vel kun knap halvanden meter nede, og det var nok. For der gik ikke et minut før flådet forsvandt, og første lille sprællende Fjæsing kom på land. Og håndteringen gik – via pølse-rørtang – fint!

– Et noget bedre eksemplar på 29 cm poserede på mole-kanten

Den første var vel omkring de tyve centimeter, og dem røg der en håndfuld af på land.  Men i mellem de små dukkede ovenstående rigtig fine 29 centimeters eksemplar dog op, og jeg havde dermed fikset dagens mission: “En “god” Fjæsing skulle på land“.

Herefter gik jeg over til spinnefiskeri med et lille Filurblink (skulle da lige se om der var en Makrel eller to derude), og det gav så dagens største “nasty-fisk” på 33 centimeter. – En mega sur fyr som faktisk sparkede godt fra under fighten, – super herlig Fjæsing-oplevelse!

– Ren ondskab – kunne den snakke ville den råbe “stay away”!

Jeg slap for nærkontakten med de giftige pigge, – men det gjorde nabofiskeren ikke!: Han skulle lige vise mig et par fisk han havde i en spand vand, og jokkede hånden direkte ned i “hvepsereden”.
– Og så stod han der og spurgte hvilken fisk det var….? – og hvad han nu skulle gøre….? – Jeg ønskede ham tillykke med Fjæsingerne…, og tilbød ham at passe på hans gear, mens han gik op i den nærliggende kiosk. Her mente jeg, at der var mulighed for at få hånden i noget brandvarmt vand, – den eneste lindrende foranstaltning mod Fjæsingstik…. Han valgte dog at fiske videre, og mærkede faktisk ikke yderligere til stikket!! – Immun eller hardcore – don’t know…?

På molen var der i øvrigt artsfest med både Hornfisk, Fjæsing, Rødspætte, Skrubbe, Hvilling og Ulk! – De tre sidstnævnte arter har jeg kun taget på letspin i tidernes morgen, så de mangler på mit “UL-score-kort“, men de tre må altså lige vente til en anden god gang.

– Jeg kunne bare konstatere at Djursland er et arts-mekka og forlod tilfreds molen efter mine syv Fjæsinger, hvor af de to var i super størrelse. – Og det var lige hvad jeg kom efter 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s