SAY WHAT? – EN “LEPS”?

– Jep – dette er en såkaldt Leps…

– Et kort stop ved Grenå havnemole efter min hyggelige sildetur, skulle gerne kaste en hurtig UL-Fjæsing af sig, – men den art er åbenbart ikke sådan at narre, – eller også fatter jeg bare ikke ret meget i forhold til Fjæsing-timing… – Det er i hvert tilfælde stadig ikke lykkedes 😦
Men nu er det jo ikke første gang at Grenå havn leverer noget helt andet end den tilsigtede gevinst……

Jeg satsede på selve havnebassinet ved indsejlingområdet, og fik hurtigt tyret et par ultralette bundforfang monteret med nogle lækre stykker madagascarreje (rejetype som sidder fantastisk på krogen!). – Der gik en halv time inden kaffe-i-solen-hyggen blev afbrudt, og den lette 0-5 grams LRF’er nejede pænt med spidsen.

Jeg var ikke hurtig nok, men fisken i dybet var sulten, og snart kunne jeg sætte krogen. Under fighten var jeg allerede ganske godt igang med en håndteringsplan for “havets hugorm – fjæsingen”, som jeg har en meget fremtrædende respekt for…. – men hva’ fa’n – fisken som nu plaskede rundt i overfladen var flad! Ind i nettet med den.

– En undelig flad. Røde prikker og ru overflade? – det stak i to retninger….

I føste omgang blev den artbestemt som Rødspætte – orange pletter all over! Bagefter blev jeg i tvivl, da ryggen var ganske ru, – og det indikerer Skrubbe?

Jeg så ikke noget til Fjæsingerne, og den fine fladfisk blev givet til en ihærdigt – med hele tre gigantiske surfstænger – fiskende tysker, hvorefter jeg med et “danke” i ryggen daskede hjemover molen. Billederne af den mystiske fladfisk var både i kameraet og på nethinden……

Ved hjemkomst smed jeg billederne til Kasper fra www.fiskefoto.dk,  som er lidt af en supernørd (i ordets absolut mest positive forstand) i forhold til fiskearterne. Han valgte også at sende billederne videre til biolog og fiskespecialist Henrik Carl / www.fiskeatlas.dk.

De to stregede hurtigt rødspætten og hældte til Skrubbe/Mix.
Mixet kaldes en Leps, og fremkommer når en rødspætte og en skrubbe bliver kærlige over for hinanden. Og dermed kunne fisken skrives på UL-listen som art nr. 38! (Alle på max 7″/ 7 gr. stænger)
– Og nr. 39 kunne jo så passende blive en ægte Skrubbe…. 🙂

– Ny art – og en ganske fin éen med sine 30 centimeter. Happy happy happy 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s