SILD: OGSÅ PÅ UL!

– Første sild er landet på et supper lækkert silde-spot

– Søndag morgen driblede jeg til Voer ved  Randers Fjord for at få lidt silderusk i de små stænger, – og ja, sild kan godt plukkes one-by-one på det helt lette gear!
– Og så var dette – for mig – nye spot en både charmerende, og yderst interessant oplevelse i forhold til de vanlige vestkystmoler….

Ved ankomst ved “Kanaløen” var der straks velkomst af et pustende marsvin, som cruisede en tur gennem kanalen,  rygfinnen jævnligt brydende det blanke vandspejl – forrygende “velkommen til”-hilsen.

Området er i øvrigt et ganske lækkert sted, – masser af plads og yderst fiskevenligt. – Også med en kort og “ikke-krane-venlig” UL-pind. – Jeg cuttede et sildeforfang ned til kun to af de gyldne mini-kroge, smed et lille 7 grams sølvfarvet Zeppo-blink i enden, og monterede herligheden for enden af de beskedne 5,6 fod på Wild-wing-stangen. – Det syv gram tunge blink var fint til ministagen som har kastevægt fra 0 og op til netop 7 gram. – Herefter blev det lette rig tyret godt ud i fjorden. – Og ja, – det tager selvfølgeligt sin tid inden så let en montage når de bundnære sild på det dybe vand, men til gengæld mærkes hvert eneste hug i den sensitive miniklinge 🙂

Og allerede i andet kast huggede den første – og i øvrigt dagens mindste sild! – Og den lille sprællebasse gav faktisk en ganske mærkbar fight inden den kunne landes. – Ret fed start 🙂

– Fine blanke godbidder til UL-mede-gedder

I mens var min eneste medfisker – som også havde valgt at få glæde af det suveræne kl. 06.00-morgen-vejr – igang med at krane tre-fire sild op på hans “hegnspæle-gear” monteret med det obligatoriske 40-60 grams lod i enden. – Sygt effektivt til fyld-fryseren-fiskeri.

– Jeg tog det der i mod heeeelt roligt, og fejrede den første sild med en kop kaffe og noget tobak. – For min plan var at stoppe allerede ved et par håndfulde af de blanke (flere skulle jeg ikke bruge), og her er one-by-one-fiskeriet helt perfekt, – og samtidig bare super hyggeligt.

10 fine UL-sild taget på 0-7 grams Wildwing, med en ny PR på hele 30 centimeter i forgrunden

Jeg forsatte til der var 8 flotte sild i spanden, og derefter huggede nummer 9, som virkeligt sparkede godt fra sig – kaosfightende som silden jo er mester i. – Og SÅ fedt når alle de vilde sitrende zig-zag-bevægelser nemt fornemmes via den korte, spinkle stang.  Den store sild dirigerede sig selv i nettet og kunne på land måles til hele 30 fine centimeter! – Fin fin fisk, og en centimer længere end den gamle UL-PR på 29 centimeter (taget på samme gear i Virksund/2015).

Jeg rundede en herlig times fiskeri af med lige at nuppe en enkelt mere, hvorefter jeg forsøgte at få en sild til at hugge direkte på et lille sølvfarvet mikroblink, hvilket desværre ikke lykkedes. – Tror simpelthen at blinket trods sine beskedne 3 gram og 3 centimeter, alligevel var for stort til at sildene fattede interesse.

UL-fiskeri efter sild er i øvrigt noget man udelukkende gør af sportsfiskermæssige grunde, for effektivt er det på ingen måde!.
– Tror min nabofisker landede i nærheden af 100 stk på samme tid som jeg fik de 10…. – Men jeg er altså bare en UL-tosse som er vild med alle de udfordringer de skællede væsener kan byde på  🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s