KORREKTION: LAKS PÅ UL!

– Fisken var ikke en havørred og er hermed – via biolog-hjælp – rettet til LAKS!!! 🙂

– Ups, – jeg fik i første omgang dømt den fine ædelfisk fra i onsdags til at være en havørred, men en god fiskekammerat gjorde ud fra billederne opmærksom på at det kunne være en lille laks…. – Jeg måtte indkalde hjælp fra eksperten….

Min lille snert af tvivl i artsbestemmelsen, var åbenbart ikke helt ubegrundet. Jeg synes fisken var usædvanligt slank, haleroden var meeeeeget slank og halefinnen var kløftet. Desuden kunne jeg – vel hjemme i den behagelige sofa – godt se at øjet sad lidt langt tilbage…

– Øjets placering sendte tankerne mod laksen…. – På trods af få svage pletter under sidelinjen.

En rundspørge på facebook gav de sædvanlige “skud-fra-hoften”-gæt, En del er overbeviste om at en laks umuligt kan have bare en enkelt prik under sidelinien, men sådan er virkeligheden jo ikke. – “Afstemningen” endte så’n cirka fifty/fifty, så jeg måtte indkalde “forstærkning”…. – Det sikre kort hedder Kaare Ebert – fiskebiologen hos Danmarks Sportsfiskerforbund, som tidligere har hjulpet mig med fedtfinne-identifikation. – Jeg kunne dog ikke hjælpe ham med hverken gællefotos eller skælprøver, da fisken jo ligesom var retur i Æ Haw’, men alligevel kom der et hurtigt og helt klart svar:

“Kære Jørn, – Spændende opgave
Jeg er helt enig med dig: Øjets placering, de 12 skæl og haleroden siger tydeligt laks, som du selv nævner. Så det er mit bud! Og jeg er faktisk helt sikker i min sag!”.
Bedste hilsner
Kaare Manniche Ebert
Fiskebiolog

Danmarks Sportsfiskerforbund
Skyttevej 5 – 7182 Bredsten

Og dermed kunne jeg skrive endnu en art (nr. 68 inkl. udland og underarter) på UL-scorekortet. – Fedt!!! 🙂

Ny og lækker art til listen!… – Jeg præsenterer: Laks, Saltvand: 40,0cm 🙂 🙂 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s