DONSLUND-DINOER

– En tyk-mavset russer var første fisk til at indtage vejeslyngen

– En pludseligt opstået mulighed for en hurtig eftermiddagstur, fik mig til at tyre stør-gearet i øsen og dingle sydpå mod Donslund. – Regnen klaskede mod frontruden men til gengæld var vinden ikke-eksisterende, – og for en old-school stangspids-gloende anti-teknologisk størfisker som undertegnede er nul-vind bare helt perfekt….

Ved søen var der helt stille – som i heeeelt stille. Ingen vind og ingen mennesker – kun en enkelt stør som lige skulle røre lidt rundt i søens spejlblanke overflade. – Lovende scenarie 🙂

– Motorkraft 🙂

Et par pellets røg i suppen, og snart var der pilleri ved den højre stang, men tilslaget missede… – Præcis som de næste ti!… 😦
Størene var vist mere nysgerrige end sultne i dag…?

Efter en times med småpillerier, kom der endeligt et seriøst “fold” på venstre-stangen, – og den manglende forsigtighed fra den grov-snackende Stør, blev udnyttet til et seriøst modhug. Fast fisk og god fight! – En fight som gav tanker hen mod en af de “gode” Hvide, eller endnu bedre – en af søens to Vilugaer, som egentligt var turens dagsorden. Men den gævt fightende modstander afslørede sig omsider som en fejlkroget kraftigt bygget russer i 10-kilos klassen.

– Ganske fin russer på 9,8 kilo og 112 centimeter

Flere pillerier fulgte herefter i en halv times tid, inden endnu et – af en lang række – modhug gav bingo. – Bare SÅ lækker en følelse når den markante tyngde forplanter sig gennem stang, arm og krop 🙂

Fighterglæden var stor både i vand og på land, og der blev leveret en sprælsk og uortodoks fight fra begge sider. – Heldigvis afsluttet med at Stør nummer to på kun en halv time, kunne dirigeres i slyngen.

Denne gang en slank Hvid Stør som kunne trække målebåndet ud på 139,0 fine centimeter. På trods af den “slanke linie” en rigtig fin fisk.

– Vægten stoppede allerede ved 11,6 kilo, men figjtevnen fejlede intet!

Den næste time gav kun begrænsede chancer for yderligere Stør-fights, og i den sidste af mine fire timer, døde fiskeriet næsten helt ud. – Fiskene var i øvrigt ikke kræsne, og huggede (dog forsigtigt) på alt hvad jeg serverede (tun-, krill-, halibut- og donslund-pellets)

– To fine Stør på land på en kort 4-timers tur udløste fuld tilfredshed

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s