
– Ind i mellem får man i skyndingen fejlskudt på, hvad der egentligt har været på land. – Således fik jeg ved en fejl artsbestemt ovenstående til en bækørred. Den hapsede tilbage i maj måned min majflueimitation, og skulle selvfølgeligt bare hurtigst muligt tilbage i åen igen…
– Men nu har jeg gloet lidt på billederne endnu engang….
– Jeg synes godt nok ikke, der var så mange typiske bækørredtræk over dette eksemplar, da den kom op på brinken, men midt mellem alle de andre rødprikkede i en max hektisk majflueperiode, blev den noteret som “bækker”… – ud med den igen og videre… 🙂
(Rapport kan læses her: https://ulfisk.com/2017/05/29/diversitet/)
Jeg driblede lige forbi billedet igen her til morgen, og hældte nu til at det var en havørred?, – potentielt min første “havbasse” på tørflue!…

Der var kun et at gøre, – nemlig at spørge bækørredeksperterne i éen af DK’s mest inspirerende og seriøse facebookgrupper: https://www.facebook.com/groups/1495472787395482/ (tjek den!)
Og der var der ikke den store tvivl at spore blandt brugene:
11 stemte på havørred, mens bækørred kun høstede fire stemmer!
Prøv selv at tage en vurdering?. – Her et close-up på fiskens fjæs:

Jeg har efter “finanalyse” af mine fotos, revurderet fiskens identitet, og har dermed indskrevet en ny art på mit tørflue-“scorecard”:
HAVØRRED, 40,0 cm, taget på majflueimtation (French Partridge str10)
– Altid fedt med en ny P.R. – og altid fedt med en ny “arts-fjer” i “hatten”…
Havørreden er i øvrigt – på grund af opstemning – en meget sjælden gæst i dette vandløb. I løbet af 15 sæsoner har jeg ikke taget flere “havbasser” end der kan tælles på éen hånd, og i samme periode har hen omkring 150 bækørreder “forbi”! – Så der er voldsomt langt mellem “de blanke”.