NÆSTEN “FULD PLADE”

– Geddejagt og medehygge var på menuen denne morgen

Lørdag morgen stod på arts-jagt i den store lunefulde Grindsted Engsø. Ud af fjerene klokken “sindsygt tidligt” og afsted sydpå. Målet var at gå efter Brasen, Skalle, Suder, Aborre og ikke mindst Gedde… – og til det var 4 af de 5 UL-pinde klargjort til både mede og spin. Det endte med næsten “fuld plade”, for det lykkedes at få 4 af de 5 arter på land…

Planen var at affiske en håndfuld pladser for derefter at slutte af på favoritten på søens nordside, hvor jeg gennem tiderne har tumlet med mange gode fisk 🙂

– Og nogenlunde som forventet var der ikke meget liv de fem første steder, så jeg endte snart på mit favoritspot. – Dejligt med ultralet oppakning (rygsæk og de fire minipinde), som gør opsøgende fiskeri nemt, selv om man vil “all-rounde” 🙂

– Sol og fine fisk på land – lørdagssjov når det er bedst

I Grindsted Engsøen må der fiskes med to stænger, og derfor kunne jeg medefiske med både majs og regnorm samtidig. Der må dog ikke forfodres (desværre), så jeg smed agnene ud hvor jeg fornemmede god aktivitet i overfladen. De flådfiskede majs gav en enkelt skalle af rimelig størrelse, og ormene fik fristet en aborre af mindre kaliber.
– Inden jeg riggede om til geddefiskeriet, lavede jeg en kombi af orm og majs, og det gav gevinst i form af en ganske fin brasen.

– Ganske køn fisk så’n en snotplade

– Og de der Brasen lever til fulde op til sit lidet flatterende kælenavn “Snotplade”, – for den efterlader altså bare slimklumper OVERALT… – yiiirkk! 🙂

Herefter skulle gedderne serviceres, så de fik serveret en skalle på bunden, samtidig med at jeg spinnedefiskede med diverse agn.
– Jeg fik nok satset lidt for meget på noget overfladeaction, men mine poppers forblev uberørte trods lang tids kasteri… – Ærgerligt
Efter en håndfuld agnskift til spinner og blink, endte jeg ved en agn som jeg i de unge år tog mange gedder på: Samba kystwobbleren som har et uimodståeligt “svæv” i vandet (lilla/sølv i 10 gram).

– Og så fik jeg travlt! Inden for tyve minutter måtte først en fræk lille pindgedde på godt halvmeteren på land,  og et kvarter senere var der absolut “BINGO”, da morgenens absolut bedste fisk på 91 flotte centimeter huggede til Samba’en. – Og den slanke og sommer-sporty gedde fik virkeligt revet godt i 5,3’er Sting’en, inden den med stor dramatik blev bakset på land.

– Vild fight hvor den max livlige gedde præsterede at hoppe UD AF NETTET hele to gange!

– Og ind imellem de to spin-gedder skulle der da også lige fightes en mede-gedde i midt-tresserne, som havde smagt på min bundfiskede skalle 🙂 – UL-travlhed på den fede måde med masser af gode rusk i deli-pindede. – Eneste “udebliver” var suderen, som jeg aldrig fandt.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s