SMÅ KUNSTVÆRKER

– Godt nok er Solaborren en både bette og invasiv art, men de er da bare ustyrligt smukke!

– Jeg har gennem et par måneder haft mikro-arten SOLABORRE i tankerne, når nye arter skulle jagtes, og har den sidste uges tid derfor researchet lidt på lokationer, levevis, agnvalg, osv. – jeg holder i øvrigt rigtig meget af denne super spændende proces, som i høj grad er med til at udvikle og udfordre mine lystfisker”skills”.
Og i  dag var det “challenge-day”, og mit nørderi skulle stå sin prøve….

– Bevæbnet med UL-pind, miniflåd og små regnorme driblede jeg ud til en de utallige vestjyske put and take-søer. Lortevejr anno 2017 med regn og blæst, – men what ever – den lille smukke fisk skulle da nærstuderes! – Mindste-pinden (Sting’en) blev valgt, i håbet om at kunne mærke bare en smule ruskeri ved krogning, og snart efter blev der “badet orm” via et lille wagglerflåd.

En halv time senere havde jeg haft fire småskaller i hånden, men også hele fem vildt flotte “kunstværker”. Solaborre-planen var eksekveret! – Et par af dem var ikke større en min tommelfinger mens de sidste tre var 10, 11 og 12 centimeter. Så det er en af de helt små fisk i vore vande, og den danske rekord ligger under 20 centimeter. – Men det bliver de jo ikke mindre kønne af…? 🙂

– En flot lille fyr på 12 centimeter 🙂

– Og således kom årets femte nye UL-art på land, og mon ikke der kommer et par stykker mere til? 🙂 – For mig er det altså bare super inspirerende og udfordrende at kaste mig ud i nye metoder, arter og lokationer, (set i forhold til eksempelvis at tæske det samme å-stræk igennem efter de samme ørreder i de samme sving tur efter tur).

Nyt er godt! 🙂 – Så udvælg din nye art og så bare deruda’ med UL’eren!


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s