DET KRØLLEDE HÅB

- Rapala Shad Rap 5cm/5gr flydende
– Denne lille frække “solstråle” gav både gevinst og varme i kroppen på en ellers isnende kold tur

“- I seng med Pandoraaaa – ud på vulka-aaa-aaa-aaa-aaa-ner,”
“- Kaster det sidsteeeee – KRØLLEDE HÅÅÅÅÅÅB…………..”

Min yderst upolerede sangstemme fyldte Kadjar’ens kabine og udtrykte fint, – ikke kun min passion for Magtens Korridorer, – men også min ustyrlige glæde ved bare at kunne fiske igen…. – Og på trods af mit noget humør-svingende lorteknæ, var der kun éen vej, – Fuld volume og afsted mod Munkbro….. 


– Håbet om en krøllet UL-stang er altid stort når destinationen er Munkbro, – søen syd for Holstebro har det med at levere seriøse fisk i en lind strøm, – og således også denne søndag morgen… 🙂

- Isen langs kanten på søen var kraftigt aftagende
– Isen langs søbredden var kraftigt aftagende

Jeg havde igen begrænset mig til et 2-timerskort, og lagde ud med de gængse agn, – Stripper, Mepps, Trutta’er og andet “hug-sikkert” isenkram, men der var “nada” liv. – Et par ellers ganske ihærdige “glimmerdejs-fiskere” havde heller ikke held med deres kulørte baits, og “Det Krøllede Håb” transformerede sig til vinterdepression.

Hmm, – kaffe og tobak er ofte vejen frem til at klare tankerne, – og så kan man jo lige lade sig inspirere via en grejboks-scanning… 🙂

- Tjekkede lige hvad der lå nederst i boksen - hvilket gav fuld "banjo"
– Et tjek på hvad der lå nederst i den lille UL-boks gav hurtigt fuld “banjo” 🙂

En hidsigt farvet mini-wobbler fangede min interesse, og kun et kast senere smittede interessen af på de yderst vintersløve ørreder: Et hårdt dask – spinstop – hurtigt acceleration – tungt og beslutsomt hug – dybe ruskerier…. – Min minipinds godt halvanden meter var krøllet godt sammen, og mens min hjerne igen og igen gentog Magtens Korridorers fængende sangtekst, fik jeg semi-styr på den vægtige regnbueørreds vilde udfald. Den var dog af den alvorligt uopdragne slags, og valgte ikke at tage et ordentligt udløb. Så hele fighten foregik på ubehagelige 2-3 meters afstand, hvilket ikke just står højt på min hitliste over “kroget-fisk-adfærd”….

- Forrygende dejlig ørred på 71 velproportionerede centimeter og 4,4 kilo
– Forrygende dejlig ørred på 71 velproportionerede centimeter og en kampvægt på 4,41 kilo

Et oversatset sving med nettet resulterede i at wobleren mistede sit i forvejen dårlige kroghold, og et kort sekund havde den store ørred pludseligt sin frihed!… – Men en desperat “gravemanøvre” fik dog fyldt netmaskerne med grov ørred, og smilet på mit fjæs blev genetableret. – “Det Krøllede Håååååååååb….” 🙂

– Den sidste halve time gav i øvrigt yderligere to kontakter på den flabede wobler, som hermed er rykket op i “toppen” af grejboksen.
– Ved ikke helt hvorfor den er røget nedad i mit agn-hierakiet, men den får da helt sikkert chancen igen på næste tur!

Stangen var igen den gamle Fenwick Silverwings 5,7″ / 0-7gr – hjulet det billige Shimano Solstace 1000 og UL-wobleren var en flydende Rapala Shad Rap 5cm / 5gr i farven “Bleeding Copper Flash”


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s