EN EFFEKTIV 5-2 KUR

- Skummel type :-) - som eksekverede sin 5-2-kur
– Skummel type 🙂 – som serverede sin 5-2-kur for de kolde ørreder

– Yehaaaa, – finally back on track!
Efter at jeg tilbage i august valgte at gøre mit højre knæ helt og aldeles ukampdygtigt, var det en enorm fornøjelse, endeligt at være i nærheden af noget vand. Godt nok kun en ultra kort tur, men det var bare fedt at være ude igen. – Og to ganske habile ørreder gjorde bare formiddagen endnu bedre…


– Det blev til et par timer til den lokale ved Kærshovedgård, og med en håndfuld ilagte pauser (plejer normalt bare at køre max på) samt fokus på at lægge kropsvægten på det funktionsdygtige venstre knæ, “overlevede” mit lorteknæ fint de to timers fiskeri.

sam_0087
– En vintertrist dag fik ikke den naturskønne sø til at shine

Den føste time satsede jeg på en flok forskellige UL-gennemløbere i en omfattende farvepalette, men ud over en enkelt følger fik jeg ikke trigget de træge ørreder til noget seriøst. – Det gjorde egentligt ikke så meget – nød sgu bare tiden derude mens jeg fandt ind i rytmen – (og lige skulle huske “hvilke ende jeg skulle holde i”…) 🙂

Anderledes hektisk blev det da favoritagnen – den hvid/gule cola 7’er- Stripper – blev dyppet i den sidste lille time…: 2 følgere, 2 hug, 2 mistede og 2 regnbuer på land – yeps der var sgu knald på den bette Silverwing-stang! – Den var indkaldt som reserve for Wild Wing’en, som er sendt til “doktormanden”. – Den stakkels lille pind har siden den hårde medfart på Færø-turen manglet et par øje-indlæg, men skulle snart være kampklar igen. 🙂

- Den 11 år gamle Silverwing kan sgu stadig fighte ørreder :-)
– Den 11 år gamle Silverwing kan sgu stadig fighte ørreder 🙂

– Og hvad er så det med den 5-2-kur..? – Jo, når jeg fisker Stripper-Colaen (Cola = krogen er  monteret i den brede ende) i vinterkolde halv-dybe søer, bruger jeg som udgangspunkt altid følgende teknik:

1: Tyrer ud i “suppen”
2: Strammer linen ved kontakt med vandoverfladen
(så vikler linen sig sjældent omkring krogen, når den flakser mod bunden)
3: Lader synke 5+2 sekunder
4: Spinner langsomt ind i 5 sekunder
5: Laver spinstop i 2 sekunder
(hugget trigges ofte af den baglæns-flaksende rotation i spinstoppet)

– Prøv selv at give de kølige ørreder en 5-2-kur med din Stripper – det virker ret ofte for undertegnede 🙂

-5-2-kuren har bl.a. resulteret i denne smukke +6'er
– 5-2-kuren har bl.a. resulteret i denne smukke +6’er
Gedde, Sø: 102,0cm
– De tykke vintergedder vil også på 5-2-kuren. Se bare denne fede 17-punder

 

Stripper-Cola’en: https://ulfisk.com/2014/01/23/irriterende-for-alle/

Lorteknæet: https://ulfisk.com/2016/08/04/man-down-man-down/


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s