MAKREL PÅ MAKREL

- Medemakrel på uprøvet agn
– Medemakrel på uprøvet agn

– Nej, overskriften dækker ikke just over minitun i hobetal, men turen til Hvide Sandes nordlige ydermole gav dog lige præcis det, som jeg kom for. – Nemlig en makrel som ikke blev fanget på blink eller det mere traditionelle makrelforfang. – Der skulle nemlig medes…


– Der var som vanligt feriestemning og masser af mennesker på molerne. Juli-sommer når det er bedst, – og det er det når der er østenvind, for østenvind er lig med gode makrelchancer!.

- Hvide Sande med tung varme og tunge skyer
– Hvide Sande molerne bød på tung varme og tunge skyer

Jeg lagde ud med at rigge Wild Wingen op med flåd og klaskede lidt medbragt sild på, – intet. – Men der var ro på, for der var absolut ingen, som fangede noget som helst de første par timer. Et skift til rejer gav heller intet. Tilliden til flådfiskeriet faldt – desværre -, for det var planen, at jeg skulle have min første makrel via UL-mede.

Jeg overgav mig modvilligt og riggede Silverwingen op med et tobis-lækkert Stripperblink, – intet. – Men pludseligt var der en bette stime makreller inde for at lave ballede i overfladen!. – De første som var forbi mig. – Endelig en reel chance!

Ud med Stripperen mens sidemanden landende en enkelt stor makrel. Hug! Modhug! Fast fisk! – Lang heftig fight som kun en makrel kan levere den – eeeelsker det bare. Eeeelsker bare ikke når man taber fisken en meter fra land 😦

- Denne motor gør i min verden makrellen til den perfekte UL-modstander
– Denne motor gør i min verden makrellen til den perfekte UL-modstander

Det blev aftenens eneste chance for direkte kontakt med synlige makreller, og desillutioneret måtte jeg tænke nyt, for det silde-agnede flåd lå stadig urørt…. Bundmede? – Ja hvorfor ikke? – I ren desperation og lidt for hævnens skyld, agnede jeg op med en luns af en medbragt makrel, som jeg fangede sidste år. Kannibalisme..?

– Og det virkede! Agnen sank til bunds og jeg strammede linen op, – tre sekunder efter var der pilleri. – Den halvanden millimeter tykke stangspids bøjede kraftigt og modhugget faldt. Turbofight!!! Og denne gang lykkedes det mig, at få landet en herlig makrel, som med sine 37 centimer lå i den fine ende. Min første UL-medede makrel.
– Og så endda med makrel som agn… 🙂

- Elsker bare det der sommer-makrel-ræs (Arkivfoto, ULFISK.com)
– Elsker bare det der sommer-makrel-ræs (Arkivfoto, ULFISK.com)

I de timer jeg var der, var der ikke just fuld gevinst i makrellotteriet, og der var ikke rigtig nogen af dem jeg kunne observere, som fik mere end en enkelt – langt hovedparten trak en nulbon. Inklusiv en tysker som fik sig et ufrivilligt bad med hjem til mutti…. “- Oh Gott, Oh Gott” efterfulgt af “Oh je – mein Telefon”… – Sgu svært at lade være med at grine, når der pludseligt plasker en blegfed tysker rundt mellem molestenene – Danke for underholdningen siger jeg bare 🙂

- Makrellen er sgu en smuk fisk (Arkivfoto, ULFISK.com)
– Makrellen er sgu en smuk fisk (Arkivfoto, ULFISK.com)

MAKRELTIPS TIL DIG:
– Skal du afsted med UL-gearet efter Vestkystens minitun, så sats på en vindsvag dag efter et par dage med østenvind – aftenfiskeriet er klart bedst. – Men vær klar over at makrelfiskeriet er yderst chance-betonet. – De bevæger sig konstant, så risikoen for nulbonnen er der, men det er muligheden for stor-fangst også….

Skal du have fyldt fryseren er det selvsagt ikke UL-gearet du skal satse på, – det vælger du for at få den ultimative fangstoplevelse med de fightglade makreller 🙂

Sats på små blanke blink, et afkortet makrelforfang +  blink, flådmede eller åbenbart også bundmede…. 🙂

Gode pladser er Thorsminde, Trans, Thyborøn, Agger, Bovbjerg og Hvide Sande (vær opmærksom på at sidstnævnte kræver særligt kort til 30,- kr. pr. dag som købes i lystfiskerbiksene på nordsiden).

Makrellen kan i øvrigt også – hvis man timer det HELT perfekt – tages direkte fra stranden. – Det bliver min næste UL-udfordring i forhold til turbo-fisken 🙂


Tidligere indlæg til inspiration med henblik på et makrelraid:
https://ulfisk.com/2014/07/22/holy-mackerel/
https://ulfisk.com/2015/08/23/fyrre-fed-vaerdig/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s