FYRRE, FED & VÆRDIG

- Sygt fightende saltvandturboer :-)
– Sygt fightende saltvandsturboer!

– Mit forrige indlæg handlede om kystens glæder i det østjyske. – Denne aften gjaldt det så kysten i det Vestjyske (herligt at have base midt i mellem i øvrigt). Makrellerne skulle udfordres, og med en behagelig og ikke mindst østlig vind, var optimismen pænt oppe på skalaen…


– Et kort stop ved good-old Thorsminde gav dog forventningerne et nøk nedad. – Vinden var (hurra for endnu et DMI-fejlskud) i vest! – Problem! – For der var lidt for store bølger, som slog ind mod strand og mole, hvilket har en yderst uheldig indvirkning på vandets klarhed. – Vandet var grumset, og det bryder makrellerne sig ikke just om…. Derfor blev øsen vendt sydpå igen – mod Hvide Sande.

- Vandet på indersiden af sydmolen i Hvide var roligt. Lidt for roligt... Sande
– Vandet på indersiden af sydmolen i Hvide Sande var roligt. Lidt for roligt…

I håbet om at vinden senere ville vende, brugte jeg den første times tid på lidt multe-spotning rundt i havneområdet. Resultatløst….

Nå, men ned over stranden – zig-ziggende mellem badedyr og badesild – og afsted ud på den lange sydlige mole. Jeg startede på indersiden, hvor der stod en halv snes tyskere, som ikke havde gang i den overhovedet. – På min højre side stod en enkelt dansker – som alle de andre udstyret med over-kill 11-12 fods stænger, – men han fik dog lidt liv for enden af “hegnspælen”, da han landede en mindre hornfisk. – Makrellerne var – sikkert på grund af vestenvinden – ikke “hjemme”….. 😦

– Jeg missede selv en hornfisk under landingen, og fik et par mini-lubber med ind. De var lidt for vilde med mit Stripperblink 🙂
Klokken var efterhånden hen ad 20.00, da jeg brød op og flyttede ud på ydersiden af molen. – Vinden var nu vendt til den korrekte østlige retning, men dagens fejl-vind havde været kraftig nok til at bølgene kunne servere jævnlige og forfriskende kølige saltvandsbade 🙂

- Aftenens første og største: 40,5 cm og 580 gram. Suverænt fedt!
– Aftenens første og største: 40,5 cm og 580 gram. Lækker fisk!!. Nederst ses Zeppoblinket.

– Pludseligt var der makrel til en tysker som stod længere ude, og kort efter fik også hans makker éen. – Det blev dog de eneste to til tysken…. 🙂  – en indikation på at der kun var få makreller inde.

– Og så var der sgu liv hos undertegnede. – Jeg havde klasket et lille ABU Zeppo på og ladet det synke til bunds. Og da jeg  – efter andet spinstop – genstartede indspinningen af det lille sølvfarvede blink, var der “fuld banjo”! – En fuldstændig ustyrlig makrel af den tungere slags, havde hapset min agn, og jeg skal da lige love for at det gik stærkt nu. Først efter en serie kraftfulde udløb var der træthedstegn, så jeg greb nettet (Nej, – jeg kraner ikke fisk med UL-gearet – det lader jeg hegnpælsfiskertyperne om) og hoppede ned på de spejlglatte nederste molesten. Med en større bølges hjælp (og tak for saltvands-hårvask) kunne jeg lige præcis nå vildbasse-fisken med nettet, og jeg kunne returnere fra den lettere “livstruende” situation… 🙂

Et gok hen over den stribede nakke, fik “fætter krads” passificeret, og måle/veje-manøvren fik fortalt mig, at der kunne jubles over en ny flot PR. 🙂

- Aftenens meget kort og svagt besøgte makrelfest, gav tre ialt.
– Aftenens meget korte og svagt besøgte makrelfest, gav tre styk i alt. Ganske OK 🙂

– Senere fik den følgeskab af endnu en hystade i samme kaliber, mens en lidt mindre fyr fik friheden igen, så jeg var super tilfreds.
De to fede fyre skal en tur i min røgeovn, og derefter have følgeskab af groft rugbrød, kolde kartofler, rødløg, purløg og en god mørk øl.


– Det kan kun  anbefales, at prøve UL-gearet til makrellerne, for her er virkeligt tale om en art med hardcore fightegenskaber. – Specielt når de bliver +40 cm og er tykke og fede, er de yderst værdige udfordrere og giver lange hektiske fights, som enhver fedtfinne ikke kommer i nærheden af (kilo til kilo forstås). = På med sommertøj og et par gummisko. Pak UL-stang, et par blink, et net og en køletaske til øl og senere fangst – mere behøves ikke. God fornøjelse derude!

Mere UL makrelaction:  https://ulfisk.com/2014/07/22/holy-mackerel/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s