KAPTAJN KLO

- Yierk!,- klam fætter som hapsede min regnorm...
– Yierk!,- det var en halv-klam fætter som hapsede min regnorm…

– Et forsøg ud i karpefiskeriets ædle (og for undertegnede UL-tosse ret så ukendte) kunst, gav desværre ikke det ventede resultat. For udfaldet endte med at blive noget overraskende….


– Majs, regnorm og majs/regnorm-cocktail blev forsøgt i alle vandlag, men søens stor-skællede beboere var åbenbart ikke på finnerne. Der var dog lidt napseri fra de mindre aborrer – pænt irriterende. Derfor røg agn-mixet endnu engang ned på bunden af den ellers så lovende karpesø.

Snart var der små dyk på flåddet, og et tilslag blev forsøgt et par gange. – Den berømte lykkelige tredje gang var det der skulle til, for små vibrationer i UL-pindens spinkle top indikerede, at der var gevinst. Kort efter dukkede en klat bundvegetation og en brun pind op i søens klare overfladevand, – men der var sgu liv i pinden…?
(TØ HØ – det sagde hun også i går…) 🙂

- Ny - og meget uventet - art på UL: Flodkrebs 14 cm :-)
– Ny – og meget uventet – art på UL: Flodkrebs 15 cm 🙂

“Pinden” viste sig både at kunne kravle baglæns og at kunne forsvare sig selv! – “Heftige sakse dér alligevel” tænkte jeg, og holdt en rimelig sikkerhedsafstand til den vildt fægtende hystade på måtten. Heldigvis slap den selv min ormeagnede krog, og fortrak ud til søbredden igen, hvor den fik et lille hjælpende puf med på vejen.

Min Kaptajn Klo var en ægte Dansk Flodkrebs i modsætning til den desværre voldsomt udbredte og invasive Signalkrebs, som har hvide pletter på “saksene”. Se billedet herunder (Flodkrebs til venstre):

- Flodkrebs (TV) og Signalkrebs (TH)
– Flodkrebs (TV) og Signalkrebs (TH)

Læs mere om krebsenes levevis og fredningstid lige her: http://www.fiskepleje.dk/Soeer/fiskeregler-og-fiskeri/krebs

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s