VILD 17,5′ ER PÅ U.L.!

- Forrygende præstation af Jan
– Forrygende præstation af Jan. – Og en understregning af hvad en UL-stang er i stand til…

– Jeg har modtaget en forrygende fangstberetning fra Jan Kjeldsen, som er forholdvis ny indenfor U.L.-verdenen. – Og sikke en vild fangst han byder ind med! – En imponerende hvid stør fra det vestjyske fightet på en bette 5″ UL-pind…. – det er fa’me seriøst godt fisket det dér 🙂

Jan har heldigvis givet mig lov til at publicere billeder og beretning.
– Læs hele den velskrevne fangstrapport fra i fredags lige hér …


Hej Jørn,
 – Jeg har for nyligt fået liv i fiskeriet igen, efter mange års pause faldt jeg over din fantastiske hjemmeside om UL fiskeriet. Den inspirerede mig i den grad til selv at begynde, jeg købte derfor et Shimano Exage 1000 hjul og en billig Ron Thompson UL stang på 5 fod med 2-5 g kastevægt, jeg spolede en Stren microfuse 0,10 line på. Sikke en føling man har med det lette grej, forstår slet ikke at man gider fiske med det tunge stive grej! 🙂

- Motorkraft!
– Motorkraft!

– Jeg var i dag afsted i Loch Nees med en kammerat, jeg fiskede med en 4 grams hvid stripper og på første kast var der såmænd en bækørred, ikke meget fight, men sjovt var det alligevel. Vi havde fisketid indtil klokken 12:10, og da klokken ramte 12 troede jeg at jeg sad fast i bunden, den stakkels lille 5 fods stang klappede helt sammen og det hele stod stille, jeg tænkte at “der røg den stripper” men langt om længe begyndte “stenen” at bevæge sig til siden, og endte i et voldsomt udløb, hver gang jeg fik den halet bare en lille smule ind, tog den et udløb af en anden verden. Da jeg havde stået med en betydelig flexet stang i 10 minutter fik jeg “stenen” at se, en stor hvid stør kom op, og vendte i overfladen, inden den tog endnu et udløb og halverede mængden af line på spolen. Jeg havde bremsen til at stå meget let da jeg var bange for at den super tynde line sprang, og jeg er overbevist om at jeg kan takke den glimrende bremse på Shimanoen for at dette endte til min fordel. I løbet af de næste 20 minutter tog den mange udløb som var lange og den ene mere vild og voldsom end den anden, jeg stod hele tiden og ventede på at enten stang eller line knækkede, det endte dog heldigvis med at støren kom på land. Jeg fik hjælp af et par gutter som havde prøvet at håndtere stør før, og som også havde måtten på billedet, stor tak til dem! Støren blev vejet til 17,5 kg uden måtte.

- 17,5 kilo råstyrke nedkæmpet med ultralet gear
– 17,5 kilo råstyrke nedkæmpet med ultralet gear

Det er absolut den vildeste fiske oplevelse jeg har prøvet, og tænker ikke jeg nogensinde oplever noget så intenst igen. Er utrolig imponeret af, at en så tynd line, og en så billig stang til den nette sum af 249,- kunne magte sådan en størrelse fisk. Næste indkøb bliver med garanti en Fenwick 5,6 fods, da det helt sikkert er mere kram. 

Dette er et perfekt eksempel på at selv det helt ultralette grej, sagtens kan løse de lidt større opgaver, jeg takker mange gange for den store inspiration til denne fantastiske form for fiskeri 🙂

Mvh Jan Kjeldsen

 


 

DSCN1850– Jeg er storfan af UL, Stripperblink, Stør og Loch Nees, – så selv om det er en utilsigtet fangst, bliver jeg sgu alvorligt glad i låget over sådan en beretning. Og at lande en hvid stør i den kaliber på en 5″ stang, bøjer jeg mig gladeligt i støvet for. Giga skulderklap til Jan, og endnu engang en stor tak for en herlig historie!    / http://www.ULFISK.com

2 kommentarer til “VILD 17,5′ ER PÅ U.L.!”

  1. Jo, man må sige at Jan viser nye standarder for hvad man kan løbe ind i som UL-fisker 🙂
    Kunne sgu se skægt ud at man som UL-fisker og dermed med absolut minimal oppakning, samtidig ankom til søen slæbnede med både vejeslynge og afkrogningsmåtte 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s