UD UDEN U.L. …

- Ox River virvar af spændende fiskemuligheder
– Ox Rivers virvar af spændende fiskemuligheder (arkivfoto, ULFISK.com)

– Den vestjyske fiskepark med det eksotiske navn Ox River, bød på masser af hugvillige fisk. – Igen og igen var der fine kontakter, men når man drager af sted uden! sit højt-elskede U.L.-gear, må man – trods godt med action fra masser af hugvillige ørreder – nøjes med en oplevelse, som godt kan betegnes som “halv-fesen”….


– Grej-overblikket fejlede big time ved dagens afgang, så både kamera, handsker og ikke mindst Wild-Wing-finesse-gearet blev efterladt hjemme i “base camp’en” i Herning, da turen gik stik vest mod dagens destination: Ox River ved Ringkøbing. – Her skulle der lige fyres godt et par timers hygge-fiskeri af. – Hyggen blegnede dog en del, da jeg opdagede, at jeg på grund af min glemsomhed måtte udfordre Ox’ens ørreder med letspinne-stangen… 😦

- Turens bedste fisk: En voldsomt farvet bækørred-herre
– Turens bedste fisk: En voldsomt farvet bækørred-herre som var godt over den halve meter

Fiskene fandt jeg efter en halv times søgen i sø 2, hvor jeg nappede to regnbuer (ca. 40 og 50 cm) samt en habil bækørred (knap 50 cm) på kun et kvarter! – Hu hej hvor det gik, men der var altså en snert af malurt i glæden, for fornemmelsen for fiskene er altså bare ikke den samme med letspinne-stangen:

Fightmæssigt er halvmetersfiskene som skabt til UL-gearet, så jeg følte at jeg med letspinnestangen overmatchede de ellers rimeligt fightglade ørreder. – Derudover blev jeg endnu engang bekræftet i (kald mig bare en gammel U.L.-jubel-tosse), at det fintfølende U.L.-gear giver klart flere faste fisk!. For letspinnestangen registrerer altså bare kontakten både svagere og senere, så krogningen simpelthen oftere fejler: På denne tur missede jeg krogningen på godt halvdelen af de yderst hugvillige ørreder, hvor jeg med UL-gearet max misser hver tredje kontakt!….
– Så jeg siger bare: Hurra for U.L. 🙂

- Hmmm - fisk under 40 cm er lidt nitte-agtigt i en ørredsø... :-(
– Hmmm – fisk under 40 cm er lidt nitte-agtigt i en ørredsø… 😦

Nå, – men der blev pryglet videre med mit “heavy gear”, og der kom da også – trods yderligere en stribe missere – tre fisk mere på land: – Først blev en prægtig han-“bækker” lokket ud fra bagsiden af en sten i å-løbet, dernæst leverede sø 2 endnu en bette men fyrig regnbue, mens åen rundede dagen af med leverancen af yderligere en bækørred.

Desværre var de to sidste fisk noget under 40 centimeter, hvilket ikke er imponerende i betragtning af, at jeg huserede i en put and take-sø…. – Men anyways – seks fisk på knap tre timer er – uanset forholdsvis beskedne størrelser – absolut godkendt. – Og Ox River blev da også – som vanligt – forladt med højt humør 🙂

* Alle snuppede et gul-grønt Stripper Cola-blink og hovedparten genudsat
* Kameraet lå hjemme i varmen, så ovenstående fotos er mobil-shots

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s