UNDERBUKSEN I NAKKEN

- Svært at finde "gode" dage i denne sæson. Men denne aften var OK.
– Svært at finde “gode” dage i denne sæson. Men denne aften var OK.

– Torsdag driblede jeg afsted på majfluetur under – for en gangs skyld – rimelige forhold, med forholdsvis svag vind og en lækker “sommerlig” temperatur på 13 grader. Mulighederne var der – men man skal som bekendt slå til når chancen byder sig….

Åen så dejlig ud da jeg ankom lidt før kl. 17, – som jeg jo tidligere har benævnt som majfluetimen. – Ved ikke hvorfor, men alt for ofte har jeg været heldig med aktivitet i “min” å, på netop dette tidspunkt 🙂

- Majfluetid (arkivfoto, ULFISK.com)
– Majfluetid (arkivfoto, ULFISK.com)

– Og således også i dag, hvor der den første time var en mindre klækning af Danica’er, som resulterede i nærkontakt med et par massive fisk. – Først tabte jeg en 40’er bækørred efter en lang fight i den stærke strøm. – Den valgte “at stå af før klimaks…”… 🙂

Herefter snuppede en rigtig stor fisk min Rocken May, og tæskede rundt i dybet i en evighed inden den med et udspekuleret “move”, gik dybt ind under min egen brink og satte fluen en ond ond trærod.
– Og så stod jeg for 2. gang på en time med underbuksen trukket helt op i nakken, mens en massiv fisk provokerende slog med halen.

– Er næsten helt sikker på at det var en brutal stalling, da den store mund som suttede min flue ned, så meget spids og “stallingagtig” ud.

- En lille spent sight-imitation i str. 12, gav en fin late-night-fisk
– En lille spent sight-imitation i str. 12, gav en fin late-night-fisk

Desværre forsvandt stort set al aktivitet i de næste tre timer, og først i skumringen kunne jeg observere enkelte døde majfluer, som kom sejlende med alt for store mellemrum. En enkelt fisk blev dog spottet og landet på en – trods tålelige forhold – halv-elendig aften.

- En smuk tykmavset bækørred på lige godt målet. Dejligt!
– En smuk tykmavset bækørred på lige godt målet. Dejligt!

– Nyt forsøg gøres i weekenden, hvor jeg skal prøve at genoplive tørfluefiskeriets glæder hos min gode fiskekammerat Jari 🙂
– Bliver fedt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s