EN RØD PÅ EN GRÅ DAG

- Denne smukke røde "farisær" kastede glans over en grå majflue-start
– Denne smukke røde “farisær” kastede glans over en grå majflue-start

– Jaaee, – det skulle jo så være undertegnedes absolutte “juleaftens”-tid, men vejrgudernes lorte-servering stemmer langt fra overens med mine hede majfluedrømme. – Fact er at alt er gråt-i-gråt, – “flot” garneret med regnbyger og rigelige mængder vind….

 Alligevel skulle det da undersøges om ikke der var en enkelt af de smukke og elegante majflue-godbidder, som kunne tænke sig at blafre lidt rundt for at lokke en voluminøs rødprikket til overfladen….

– Derfor blev Megane-snuden vendt mod det sydjyske med den sædvanlige optimisme, og sandelig om ikke der var enkelte – læs: meeeeeget få – majfluer som ganske “forårs”-forvirrede flaksede rundt. – Men det var heldigvis nok til at skyde tørflue-sæsonen i gang med manér!

– Jeg havde dog vendt en halv tommelfinger nedad i forhold til mulighederne for succes med tørfluestangen, og havde derfor medbragt den trofaste – og brandvarme – UL-stang. – Og efter 10 minutters fiskeri bukkede den spinkle stangspids da også høfligt for en godt fightende bækørred i midt-tredieverne. – Den blev dog snart landet og hurtigt ekspederet retur uden yderligere foto-“tiltale” 🙂

Kort efter misser jeg en +40’er af samme art, og lidt efter kikser den lille str.1 Bullet-spinner sit kroghold i en fin men mærkværdigt rødlig? øhhh – “bækørred” – eller?…

– Svaret kom rundt om næste sving, hvor der endeligt var en smule overfladeaktivitet, og så kunne den lille klasse 4″er langt om længe samles og spændes op til lir…

- Uha det var en smuk "udbryderkonge". - Tak for lån :-)
– Lige under de 40 cm, men uha det var en smuk “udbryderkonge”. – Tak for lån 🙂

Første drev med en Parachute May blev afbrudt af et vold-sut fra en god ørred, som efter en prægtig fightindsats afslørede sig selv som en – RØDDING – fedt! – Det er så lige præcist 11 år siden jeg sidst har landet en “farisær”-ørred i en dansk å. – Smuuuuk fisk !!!
Men mon ikke der er en dambruger som “savner” en god håndfuld af disse smukke skabninger?

Da eftermiddagen blev til aften, – den halvskyede himmel blev en dyb-grå “grød” og regnen satte ind…, måtte tørfluestagen – som dog også lige fik lokket en køn lille bækørred på land, – kapitulere til fordel for den effektive UL-stang…

- Regnbue med gevaldigt krudt i røven....
– Regnbue med gevaldigt krudt i røven…. – Herlig UL-hygge 🙂

jo, – på en max kold aften uden overfladeaktivitet, er det da godt at våben nr. to sidder klar i vesten, og den bette 5,6’er “tonsede” hurtigt igennem med en håndfuld fine fisk: Først en ilter regnbue, så en trio af måls-bækkere og slutteligt en udmærket anti-rødprikket og noget trist udseende bækørred på knapt 40 centimeter. Alle knaldede til en hvid mini-spinner af mærket Vibrax… – En kold tur med uset dårlige forhold, blev alligevel til en semi-OK aften. – Dog med aaalt for lidt majflueaktivitet.

Har sgu aldrig før prøvet at klappe på vestens lommer for at tjekke om jeg havde medbragt handsker til at dække mine iskolde “pølser” på en majfluetur… (Der var 7 grader og en kold og hård vind ned gennem ådalen da jeg sluttede kl. 21.00) 😦

- En grå og farveløs bækørred understregede fint dagens lorte-vejr...
– En grå og farveløs bækørred understregede fint dagens lorte-vejr…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s