ENDELIG BELUGA!!!

- Hell Yeah - så fik jeg sgu min store flotte Beluga - happy happy happy :-)
– Hell Yeah – så fik jeg sgu min store flotte Beluga – happy happy happy 🙂

– På trods af korte to-tre timers stør-ture har jeg været heldig at få et “fossil” på land hver gang i form af dejlige DiamantStører. – Jeg vil dog bare så gerne i nærkontakt med en af de store flotte Beluga’er.
Så derfor blev der lørdag formiddag satset med gear af kaliber “tung”.
– En voldsom – men interessant – kontrast til mit sædvanlige fiskeri med små tørfluestænger og især de klejne UL-stænger.

– I dag blev mit sats belønnet big time….


Jeg parkerede ved Loch Nees først på formiddagen i en tiltagende hede, og kort efter havde jeg fået samlet mit grej til en større bunke. – Det dér stør-fiskeri kræver en del gear – og bunken bliver jo ikke mindre af at man også liiiige skal have både UL-gearet og tørflue-stangen med. – Bare lige hvis nu størene var blevet sommer-dovne.

Bare 10 minutter efter at jeg havde banket min “base camp” op (det lignede en skovtur for fire med alt det skrammel), stod jeg med en grov-flekset stang og en stor stør for enden af linen!. Og yderligere 10 minutter senere kunne jublen bryde ud. – Sådan!!! 🙂

- 10 kilo råstyke på måtten i form af en imponerende Beluga på 128 cm
– 10 kilo råstyke på måtten i form af en imponerende Beluga på 128 cm

Der skulle naturligvis arbejdes alvorligt for denne ultimative belønning, for en fisk i den størrelse kravler jo ikke på land af sig selv…: – Det var hardcore “man versus fish” af den helt tunge slags, for sådan en fætter går dybt!, – understreget ved at der vel gik 7-8 minutter før jeg så den første gang. Sidst i fighten måtte jeg jokke ud i vandet for at komme i nærkontakt med min flidspræmie, da den gik alt for meget amok i overfladen… – Men heldigvis lykkedes landingen i første forsøg, og kæmpen passede som “Hans i Grethe” i nettet 🙂

Oppe på måtten gik den fuldstændig amok, med belært at bitter erfaring (se: https://ulfisk.com/2014/07/07/bornholm-3-stor), tog jeg fat i den svingende hale med det samme, og fik den hurtigt frigjort fra net og krog. Jeg havde vejet den i nettet til 10,5 kilo (minus net = 10 kilo rent), og måttens centimeterprikker gav længden (128 cm), så efter et par hurtige fotos, var den retur i vandet. Heldigvis kom der en gut forbi som kunne knipse et par billeder ved genudsætningen. Fedt – og tak for det.

- En "hård arbejdsindsats" blev belønnet med pils, tobak og fodbad i søen :-)
– En “hård arbejdsindsats” blev belønnet med pils, tobak og fodbad i søen 🙂

– Mens jeg sad og “godtede” mig og tjekkede ud hvad kameraet gemte, overvejede jeg seriøst bare at slappe af i tretimers-kortets resterende tid, men tyrede alligevel endnu et par sildebidder ud i favoritsøen….. – Og kun en halv time efter skete det utænkelige: Endnu en stor stør havde hugget! – Men denne gang kunne jeg nøjes med fem minutters “arbejde” i sommerheden, inden stør nummer to kunne landes. Denne gang en fin DiamantStør på 105 cm og godt 6 kilo som også måtte finde sig i et hurtigt selvudløserbillede:

- "Selvfølgeligt" gav turen da også en af de dejlige Diamantstører :-)
– “Selvfølgeligt” gav turen da også en af de dejlige Diamantstører 🙂

– Jeg overvejede herefter om jeg – med det ustyrlige held – skulle gå efter 18-kilos støren og den udlovede dusør på 2500,- kr., men lagde grådigheden fra mig, og greb i stedet det medbragte ultra-lette gear. Som ventet var der dog ikke rigtig liv i de overophedede ørreder, men tilfredsheden med at lande en 10’er og en 6’er-Stør på en time var mere end nok til mig på denne fantastiske formiddag. Vildt!!!

- Her var lige et billede mere af min til dato største fisk....
– Her var lige et billede mere af Beluga’en, som er min til dato største fisk….

Har du ikke selv fået prøvet størfiskeriet, og er i tvivl om hvordan du griber det an, kan du måske hente lidt hjælp i min 3-trins-guide her:
https://ulfisk.com/2014/04/23/stor-for-dummies-1/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s