MAYFLY MADNESS

- Den vilde times første bækørred på 40,0 cm. En fisk som virkeligt fik jublen til at bryde løs
– Den vilde times første bækørred på 40,0 cm. En fisk som virkeligt fik jublen til at bryde løs

– Inspireret af makker Bøgedals vanvittigt flotte majflue-bækørred, måtte jeg simpelthen bare ud for at vifte med de største kreationer i tørflueæsken. – Belært af trængslerne de senere år var forhåbningerne dog ikke store, da jeg samlede det lille klasse 4-siv på p-pladsen, mens jeg skuede ud over den smalle å’s halv-døde vandflade…


Lokation:  Sydlig Jysk Majfluevand
Fangst:       En håndfuld fantastiske rødprikkede fightere

– Forhåbningerne var ikke voldsomt store, i det dette vandløb har været voldsomt hærget af skarv og odder, ligesom jeg gennem den seneste håndfuld år har måttet arbejde ret hårdt for at få fat i fisk på over de 35 centimeter. Den første times tid gik med at drible rundt til forskellige lokationer, hvor der – trods flotte klækninger af den elskede Danica – øjensynligt ikke var tegn på fisk af anstændig kaliber. De mange majfluer havde ikke rigtigt nået ned på vandoverfladen, og de ganske få som vovede en sejltur, blev hapset af små strømskaller og undermålsørreder….

- Fra et tidligere besøg i 2013, hvor vejret var knapt så tungt...
– Fra et tidligere besøg i 2013, hvor vejret var knapt så tungt…

– Men da klokken nærmede sig de 21, tog jeg en chance, og bevægede mig et godt stykke ned af brinken på aftenens sidste stræk, og så skal jeg da love for at jeg ramte tid og sted spot on!!
Majfluerne besluttede sig for at nu skulle der sejles, og så gik åens – åbenbart ganske habile – bækørredbestand besærk. Yehaaa – der var gang i den i løbet af den ganske korte time der forløb, ind til regnen satte en stopper et majflue-party med masser af Danica-dans.

Jeg fik kastet min store størrelse 8-imitation (med det kreative navn: Fluo Danica) til seks slubrende bækørreder, og efter seje fights fik jeg lempet 5 smukke bækørreder på land: Et par små fine på ungefär de 30 centimer, men også en utroligt forrygende trio på henholdsvis 40, 41 og 43 centimeter!
– Det er faktisk aldrig lykkedes mig at “låne” hele tre store tørflue-bækørreder på under en time før. – Og jeg skriver “låne”, for de blev naturligvis genudsat. Den sjette og sidste jeg krogede var uden tvivl den største, men i løbet af et minuts fight fik jeg den faktisk aldrig at se, da den bare gik TUNGT, ind til den stak i brinken og fik lempet sig fri af fluen. – Men der gøres et nyt forsøg nu på lørdag, og i går aftes fik jeg jo laaangt mere end jeg kunne drømme om på en helt igennem perfekt tur!

- Måls-fiskene er altså bare SÅ smukke...
– Måls-fiskene er altså bare SÅ smukke…

– I’m happy happy happy 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s