VILD DRØMMEFISK!

- Sønderjysk sensationsfangst: Bækørred på majflue - 53,0 cm og anslået 1,8 kilo
– Sønderjysk sensationsfangst: Bækørred på majflue – 53,0 cm og anslået 1,8 kilo

– Min gode ven og faste fiskemakker gennem mange år, Søren Bøgedal, kunne onsdag aften med let skælvende stemme fortælle at han efter 10 års majflue-“slid”, havde haft hans – og mange andre tørfluefiskeres – drømmefisk på land…

– Han var først ved den sønderjyske å-brink ved halv ni-tiden. – Til gengæld var forholdene helt perfekte på en varm, stille og solrig aften, hvor der var en ganske anstændig klækning af vores absolutte favorit-insekt: Den Store Danica.

Med den lidt begrænsede fisketid inden mørket ville lægge sig, blev en del mindre fisk forbigået – de måtte fortsætte majflue-sutteriet uden indblanding fra Sørens forræderiske imitationer.
Langt nede på det udvalgte stræk var der øjensynligt en bedre fisk som stak næbbet op med jævne mellemrum. – Og første gang den fik “serveret” knaldede den til, men slap desværre snart igen. – En fin fisk på omkring de 35 cm…. Nederen!

Inden ærgelsen over den tabte fisk helt havde lagt sig, var der dog endnu et klart take en halv snes meter længere opstrøms. – Et typisk “sniger-take“, som kunne indikere GOD fisk. – Snart lå imitationen og vuggede stille i strømmen på vej ned til den majflue-smaskende modstander. – Sluuuuuurp og ned røg fluen!, hvorefter en forsigtig opstramning fik placeret krogen i fiskens mundvig. – Hvilket den selv sagt ikke var tilfreds med. – Den gik simpelthen i strejke og stod urokkeligt fast på åen bund!. Så klasse 4-pinden blev sat i “bakgear”, ind til den pænt tunge bækørred fik flyttet sit korpus nedstrøms i ustyrlig fart. – Der kunne Bøgedal så indse at det faktisk var den drømmefisk han havde ventet på i alt for mange år. – Og nerverne måtte uden på tøjet og blafre! – Og det blev selvfølgeligt ikke bedre da giga-“bækkeren” valgte at tonse ind i en grødebusk for at sætte sig. – Erfaring og snedighed fik dog lirket den ud – inden en vandgang blev nødvendig for den nervøse Søren…
Herefter kom der mere ro på fighten, og snart lå der 53 smukke og velproportionerede centimeter bækørred på brinken og glimtede i alt fra rødlige, gyldne og kobberfarvede nuancer. Absolut Gudefisk!

_ En dejlig å som denne aften bød på en fantastisk overraskelse...
– En dejlig å som denne aften bød på en fantastisk overraskelse…

Et par hurtige billeder blev fyret af med rystende hænder, inden den lille å’s konge yderst kærligt naturligvis blev returneret i det klare vand. – For en bækørred i denne kaliber bliver der ikke landet mange af på landplan – og da slet ikke på tørflue!
Inden gå-hjem-tid lykkedes det at få en 35 centimers på land, – en fisk som i disse efter-skarv-år er en rigtig flot tørflue-gevinst, men som sjovt nok blegnede lidt på denne aften…. 🙂

– Fandme godt gået makker, og helt enormt velfortjent!!!

Onsdag og torsdag vil Bøgedal og jeg i øvrigt tage på en hyggelig to-dages sheltertur til både hans og mit majflue-hjemmevand.
– Og mon ikke jeg med “lytte-lapperne” helt ude kan indsuge endnu flere detaljer om Bøgedals Brutale Bækørred-drøm 🙂

- Oh Majflue - du skjønne og stolte Danica... - We loooove you!
– Oh Majflue – du skjønne og stolte Danica… – We loooove you!

5 kommentarer til “VILD DRØMMEFISK!”

  1. Så bliver det ikke mere ypperligt, tillykke med en fantastisk tur og en endnu mere fantastisk bækker.
    GU er lige for den art uhyre vigtig som vi alle ved og bestemt en art der er virkelig er værd og værne om.
    GU selv en noget mindre bækker på 900 gram i en større å øst for esbjerg sidste år – også den kunne ikke stå for den kære Danica.

    1. Ja catch and release er bare super vigtigt når vi snakker standfisk som bækørred og stalling, og der var ingen tvivl om at denne prægtige fisk skulle retur. – For mange år siden valgte jeg at aflive en rødprikket majflue-guffer på 55 cm. – Og har fortrudt det lige siden…. Selv om det efterhånden er længe siden tænker jeg stadig på det forkerte valg jeg tog dengang, og det er uden tvivl den lystfiskermæssige beslutning jeg fortryder allermest.

  2. Tak for kommentaren Jan, det skal jeg lige give videre til makker Bøgedal. – Genudsætningen var en selvfølge for ham – der er jo gode gener i sådan en lækker fisk 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s