GEDDERNES KAMPDAG

- Første af fire dejlige gedde-mamas i båden. Super snitlængde på 83 cm.
-Den første af fire dejlige gedde-mamas i båden. I øvrigt med en super snitlængde på 83 cm.

Lokation: Navnløs Østjysk Sø (nu med imponerende snit-størrelse)

Fangst: Gedde 86,0 cm / 4700 gram (Ny P.R. på U.L.)
Fangst: Gedde 96,0 cm / 6400 gram (Ny P.R. på U.L. igen…)
Fangst: Yderligere 2 Gedder 75 og 76 cm (anskudt: ca. 3 kilo pr. stk)

– Jeg var ikke en af dem som fik en fridag til at drikke øl i en park, ups – markere arbejdernes kampdag med faner, fløjter, taler og det der…
– Men nu er det jo sådan at første maj betyder noget helt andet for mig – den 1.5. er nemlig “Store Geddedag”. Så derfor måtte jeg tage mig en velfortjent fridag, som naturligvis var afkrydset som gedde-kamp-dag…


– »FUCKING HELL!«… – Det voldsomme og knapt så lødige udbrud gjaldede tværs over søen, – men der var ingen jeg kunne klandre for det heftige udbrud – for det kom sådan set – og ganske utilsigtet – ud gennem min egen mund…

– Jeg var igen taget til den lille nyopdagede geddeperle, men havde brugt halvanden time på at finde hugvillige fisk, da en rigtig god gedde pludseligt hang i luften med min Squid-wobler i mundvigen. – Jeg var ret ukoncentreret og blev derfor pænt overrasket, og så fik den halve moder natur altså lige et »FUCKING HELL!« med på vejen. Nå, men jeg fik da åbenbart kroget gedde-mutti ret godt, og det var hun egentligt ikke specielt tilfreds med. Så hun kvitterede med en yderst vild og uberegnelig fight, som virkeligt fik motioneret min lille Silver Wing… – Da den var “parkeret” ved bådsiden, vaklede jeg mellem det store sikre net eller mit urutinerede gællegreb, men valgte den sidste løsning. – Og det gik heldigvis rigtigt fint, så kort efter var gedden målt til rigtig fine 86,0 cm, mens vægten sagde 4,7 kilo.
Ny PR på ultralet grej 🙂 . – Og Geddernes Kampdag var indviet.

Optimismen havde gjort at jeg havde fået installeret både kamera-stativ og selvudløser inden fiskeriets start, så det var en ganske smal sag lige at få et enkelt hurtigt mand-med-fisk-skud:

- Bemærk handsken som afslører at jeg endnu ikke er professionel "gælle-griber"
– Bemærk handsken som afslører at jeg endnu ikke er professionel “gælle-griber”

– Da jeg havde sikret mig at mutti var svømmet fint af sted, røg mit agn-monster med sine flagrende signalorange arme igen ud mellem de tusindvis af åkander. – Spinne spinne spinne – voldhug – voldmodhug. – Og så skal jeg da lige love for at jeg blev budt op til dans!!!. – Aldrig har jeg da haft en UL-fight med så meget råstyrke og aggressivitet, og der gik et par minutter inden jeg fik presset den hysteriske gedde ind til bådsiden, hvor jeg fik et kort glimt af et flot eksemplar på omkring meteren. Herefter stak den af igen, men med hjælp fra en stabilt trækkende venstrehånd på klingen, fik jeg lagt et super hårdt pres på min “dansepartner”. Det trak forholdsvist hurtigt kræfterne ud af den gæve gedde, og jeg kunne uden dramatik løfte P.R. nummer to på kun to kast op i båden.
Hmmm – det ligner sgu en af de rigtig gode dage det her….

- Sådan dér - min hidtil største UL-erobring ligger i båden: 96,0 cm og 6,4 kilo. Jeg er SÅ tilfreds :-)
– Sådan dér – min hidtil største UL-fisk ligger i båden: 96,0 cm og 6,4 kilo. Jeg er SÅ tilfreds 🙂

Herefter var der tid til yderligere en god times fiskeri, som sandelig gav yderligere to skønne geddefruer på 75 og 76 cm. – Og så havde fightsene og den evindelige padlen i den alt for hårde vind, for en stund trukket fiskelysten ud af min højre skulder…. PAUSE NU!

Alle de fire madammer huggede på mit hjemme-miksede freak-agn: Rapala Join-Squid i en heftig og meget “larmende” høj-orange farve. Se evt. her: https://ulfisk.com/2014/03/26/rapala-nu-med-arme/

- Squidwobleren er igen blevet "sakset" af en gedde i overraskende god form
– Squidwobleren er igen blevet “sakset” af en gedde i overraskende god form

De tre timers fiskeri gav i alt fem kontakter, hvoraf fire kom i båden. – Og jeg er sikker på at det er UL-gearets sensitivitet der er årsagen. For jeg får absolut kroget flere fisk nu end tidligere (med 9″ letspin).

Jeg var efter en hygge-pause på en times vade-fiskeri i nærliggende sø, hvor en mindre gedde prikkede til en Samba-wobler. – Og så havde jeg to gange en følger som jeg så tydeligt nok til at kunne identificere som en søørred på omkring de 45 centimeter… Æv, – men som bekendt vokser træerne ikke ind i himlen – og det havde de da helt sikkert gjort hvis jeg havde landet en søørred.

Og dagen var jo allerede perfekt!

4 kommentarer til “GEDDERNES KAMPDAG”

 1. Tillykke med pr.
  Og der ul er longe. Tak for råd
  Mit valg kom til en pezon and michél stang og et exage 1000 fc . Med 0.08 nanofil. Og det spiller. Første dag med stangen igår. Dog små regnbue ørred med sjov fight. 10 stk med den største på 2 kg..

  1. 10 stk! – så har du dælme haft godt gang i den. – Fedt at få indviet det nye gear! – Og det lyder som en super opsætning.
   Knæk og Bræk til dig Dennis

  1. Uha – der bliver jeg vist den lille i det selskab. – Men tak for linket, Torben. Det bliver spændende at følge krokodille-kampen fremover.
   Maj er jo en alt for travl måned med havørred, hornfisk, bækørreder og majfluer. – Og så er der jo flere gedder og også laks og stør. – Puha….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s