RAPALA – MED ARME

- "Bastarden" ses øverst i billedet (forstør evt.)
– “Bastarden” ses øverst i billedet (forstør evt.)

– Som lovet i det forrige indlæg omkring min ganske fine geddetur : https://ulfisk.com/2014/03/25/indianer-gedder/, vil jeg lige skrive et par linjer om mit nyeste agn-påhit 🙂

– Som det ses på billedet er “Squid-Rapala” en ret simpel anordning:

♦  Afmontér den bageste krog, og find en større model
♦  Rip et billigt “Sea-Rig” for gummi-blæksprutter
♦  “Klask” gummidimsen på 3-krogen og montér krogen igen

– Jeg vælger en 9 cm flydende jointed Rapala, da den i sig selv er en fyldig og let agn, som med sine kun 7 gram fint kan kastes med din U.L.-stang.  Med forlængelsen via Squid’en, opnås en agnlængde på op mod 20 cm, som virkeligt tiltrækker sig opmærksomhed fra gedderne!. – Fylde, Farve og Forførende gang er noget de ka’ li’ 🙂

Squid’en øger kun agnvægten minimalt, så den kan nemt håndteres på en U.L.-stang. Samtidig har man en meget livlig agn, i det de led-delte Rapalaer har så kraftfulde udsving med bagkroppen, at gangen egentligt ikke påvirkes af gummi-påhænget. Tværtimod forlænger gummi-“sprutten” dens frække slangeagtige bevægelser!.
– Dette er desværre ikke tilfældet med den ellers så livlige wobler, som ses nederst til højre. – Den mister totalt sin forførende gang med en gummisquid på slæb!

– En Squid-Rapala som den jeg har nørklet med, er en meget højt-gående agn, da gummi-squiden giver en del opdrift. Arbejdsdybden ligger derfor omkring en lille halv meter, hvilket gør den perfekt over lavvandede partier og høj bundvegetation.  – For at minimere risiko for bundhug, har jeg afmonteret midter-krogen på Rapala’en, men når Squid’en monteres vil den sidste krog sidde midt på agnen. – Altså der hvor en gedde typisk angriber….. –  God Geddefest herfra!

(Octopus Sea-Rigget kan i øvrigt findes på hylderne i ex. Bilka og koster i omegnen af en flad 20’er. Et rig giver dig 3-5 stk. af de livlige “sprutter”.)

DSCN1733
– Slank men fyrig 65 centimeters som tog “Squid-Rapalaen”

 

One thought on “RAPALA – MED ARME”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s