– OM FISKEVEJR…, AF JARI

- Min gode fisk-buddy Jari har begået endnu en herlig "spot-on"-artikel
– Min gode fisk-buddy Jari har begået endnu en herlig “spot-on”-artikel
Jeg har lånt dette skriv af min gode fiskeven Jari, hvor han med stor finesse, følelse og elegance har nedfældet sine tanker omkring det at tage ud selv om vejrguderne gør sit til at forhindre det…

– Jeg synes at teksten er forrygende godt skrevet, så jeg er sikker på at I, kære læsere, vil nyde og måske associere med tekstens budskab
🙂

 

Når lystfiskere ikke kan stoppes…

Regnen siler ned og sammen med blæsten,  fejer naturens forenede kræfter gader og stræder rene inde i midtbyen. Folk sidder lunt og godt i sofaen, fjernsynet er tændt og vejret, kun noget man ser og ikke ænser gennem det lukkede og til-haspede vindue i dagligstuen.

Derude midt i en sø, i midten af ingenting, driver et par lystfiskere rundt. drivvåde men fulde af håb og glæde. At sidde foran fjernsynet denne dag ville være utænkeligt for dem. De elsker ude-livet. Fulde af latter vugger de derude. Latteren kommer sig af, at de blot et kort sekund tænker på dem, der ville anse dem som værende tosser af høj karakter. Det at vove sig ud når vejret viser sig fra sin, for inde-mennesker, værste side, er ikke noget man gør af egen fri vilje.
 

De ved ikke hvad de går glip af. 

DSCN2248Henrik Juhl Sørensen

Har man først besluttet sig for at fiske, slår alle bekvemmeligheds-gener fra. Kun fiskeriet tæller. Vejret er noget der hører med og uanset hvad det bringer, kan vejret ikke tæmme iveren efter at fange den fisk man kom efter og lysten til at være ude i det frie liv.

Frihed til at nyde, frihed til at være alene eller sammen med nogen med samme interesse, uden at lade sig forstyrre af hverdagens alt for jagende tempo og ligegyldige facetter.

DSCN2250Michael “Chili” Ole Jensen

Våd til skindet kæmper man videre. Fiskene skal nok bide. Rystende og skælvende løfter man bøjlen tilbage, sætter den frosne finger på linen og kaster med håbets kræft endnu et kast efter drømmefisken.

Et sug forplanter sig fra bunden af søen, op gennem line og stang til hjertet af lystfiskeren, som kun kan holde vejret og håbe på, at det der nu sidder for enden af linen er levende og særdeles stort.

DSCN1800
Hr. Uden Jakke.

En times fiskeri og regnen løjer langsomt af. Glæden over at have været sat under pres af den trommende regn og vinden der hidsigt hyler gennem dennes passeren af træernes stammer og kroner, får nuet sat i et helt nyt perspektiv.

Nuet i naturen, er verdens bedste!

Endnu et sug fra dybet giver ekko i stang og fisker!

I naturen vinder man altid og en kæmpe bonus er givet.

DSCN1791Henrik med flidspræmien

/Jari

PS: Hr. Uden Jakke er identisk med forfatteren… 🙂

– Skulle du mangle tips til fiskeriet, findes der en uudtømmelig Pandora-æske som kan hjælpe: se selv på www.fiskesaeson.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s