BALLADE I BÆLTET

En ganske stor Ålekvabbe afsluttede festen i Lillebælt

Det var vist på tide at skyde sæsonen igang… – Jeg havde erhvervet mig nogle nye waders som lige skulle testes, og til den manøvre er en runde med tungevinduet helt ideel. – Det blev en ret givtig tur med hele syv arter til at starte 2023-sæsonen op med. – Og en artig overraskelse sneg sig også ind…

Jeg startede ud med lige at “banke rust af” på et par af de nemme arter. – Sandkutling og Almindelig Ulk er ret nemme at få i tale med et stykke reje, så de to kom hurtigt i hus

Herefter gik jagten ind på de finurlige tang-fætre, men hverken tangnålene, tangsnarren eller tangsprællen var hjemme… – Men det var favorit-mikro’en så til gengæld. – En enkelt Panserulk blandede sig mellem de utallige almindelige Ulke, og kunne efter lidt lirkeri lokkes til hug. – Den art bringer altid stor glæde hos tossen bag tungevinduet… 🙂

Det nye kamera fik sin debut med dette lækre skud 🙂 🙂 🙂

Det blev også til en fin trio af en lille Skrubbe, en bette Rødspætte og en enkelt 3-pigget Hundestejle som også lige kiggede forbi under vinduet:

Fin trio til listen

Aftenens bedste fisk spottede jeg mellem nogle blåmuslinger, og viste sig at være i stand til at øge min PR med et par centimeter, så Ålekvabben nu ligger på 23,3. – En herlig slutter-fisk!

Da jeg vadede tilbage mod bilen, spottede jeg en sjov fyr, som var ude på en aftensvømmetur. – Og da jeg aldrig har hørt om observation af Blæksprutter før, snuppede jeg drønnerten med mit agn-net, og proppede den i feltakvariet. – Efterfølgende har jeg fået lidt hjælp til artbestemmelsen af den ti-armede fyr. – Der skulle være tale om en “Loligo Subulata”. Den var lidt bøvlet at håndtere, da den med sine arme holdt den fast i akvariets bund 🙂 🙂 🙂 – Nuttet og mega sjov krabat 🙂

Og så var det i øvrigt en kæmpe fornøjelse – for en gangs skyld – at komme op af vandet i tør og varm tilstand, for de nye waders fra Ocean fungerede super godt! – Hele vejen i gennem bare en dejlig tur at starte sæsonen ud med! – Så er vi sgu ude af startblokken!


Til alle artsnørder som endnu ikke har fået startet op på tungevindues-fiskeriet har jeg en klar meldning: “SÆT IGANG!” 🙂 – søg på “tungevindue” her på siden.

Mit tungevindue

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s