SPRÆL & SNARRE

Et par fine Tangspræller blev aftenens bedste fangster

Lørdag aften stod den endnu engang på en omgang tungevinduesfræs i mørket. Jeg havde aftalt at mødes med et par af de andre fans af denne fascinerende fiskeform, men inden skulle en helt ny kyststrækning lige testes. – Og det gav en livlig start….

Det nye spot diskede hurtigt op med en Sandkutling og en misser på en halvstor Sortkutling. – Derefter et lillefladfiske- eksemplar af mix-arten “Leps“, efterfulgt af en ny art til årslisten: Den flotte og finurlige Tangsnarre

Denne Tangsnarre var ret vild efter mit lille rejestykke

Men det fine – og ganske varierede stræk – havde diversitetsmæssigt endnu mere at byde på. – Jeg observerede både Stribefisk, Lille Tangnål, en halvstor Torsk og en meget stor havørred (omkring 70 centimeter…) blev også spottet i vindueslampens skær 🙂 Det lykkedes også at narre en Ålekvabbe med mine rejestykker. – En totalt utérlig type som tonsede rundt i vinduet og fedtede det hele til, hvorefter den så lige fik filtret linerne på begge stænger sammen….. – Aaaaargh de Ålekvabber altså… – Lige inden jeg skulle mødes med drengene på et andet spot, fandt jeg også en meget hugvillig lille Panserulk, – en af mine absolutte favoritarter 🙂

Den lille fyr var meget sulten, og dermed ret nem at fange 🙂

Jeg fik øl-tobaks-hygget med Søren og Brian som – ligesom jeg – havde haft et livligt fiskeri på nabospottet, hvorefter vi kørte til “hjemmebane-spottet” for lige at fyre de sidste par timer af. – Jeg ville se om jeg kunne få et par af mine årsliste-manglende arter i form af Langtornet Ulk og den utilregnelige lange drønnert – Tangsprællen. Førstnævnte har der ikke været spottet mange af i år, og således heller ikke på denne tur. Til gengæld fandt jeg hele tre Tangspræller! – Den første var ikke sulten, men trods lidt for uroligt vand lykkedes det at lande de næste to 🙂 – ikke nogle specielt store eksemplarer, men til gengæld ret flotte:

Tangsprællen afsluttede turen og blev årsart nummer 9

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s