DEN LILLE INVASIVE

Båndgrundlingen var nem – meget nem – at få på årslisten

Jeg var ude for at jagte UL-års-art nummer 52 – den lille invasive skurk – Båndgrundlingen. Dertil er der en mindre østjysk sø som er ganske ideel, og der var rigtig mange eksemplarer af den ubudne gæst…..

Man ved ikke helt om man skal grine eller græde, når det er SÅ let at fange en af årets manglende arter. De utroligt mange båndgrundlinger efterlod ingen tvivl om at bestanden i denne sø er stigende – hvilket jo er ret ufedt 😦

– Invasiv – men egentligt en ganske køn lille fyr

Det tog mig lige godt 15 minutter at fange 15 eksemplarer. Mit lille regnormestykke blev angrebet så snart det faldt til ro 20 centimeter under flåddet! – Jeg fiskede sidste år med en str. 28’er tørfluekrog, mens jeg denne gang benyttede Tanagokrogen, og resultatet var klart: Krogningsraten med tanago’en er langt højere!

De mange sprælske fisk målte alle fra knapt 5 centimeter og op til godt 7 centimeter. – Små fisk, men stadigt ret spændende fiskeri 🙂

Med Båndgrundlingen på listen er jeg ved at have 2022-checkmark ved næsten alle de ferske mikro’er: Finnestribet Ferskvandsulk, Grundling, 3- og 9-pigget Hundestejle, Elritse, Strømskalle, Solaborre, Hork, Regnløje, Løje, Bitterling og Smerling. Jeg skal også lige have fundet en Hundefisk, og så skulle der gerne tilføjes en enkelt helt ny fersk mikroart senere på sommeren. Det bliver Dværgmalle, Heltling eller en “sjællænder” i form af Pigsmerling og Hvidfinnet Ferskvandsulk…


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s