FARVEL 2021 – HEJ 2022

– En vild sæson er slut – og nye muligheder venter i 2022

Her kommer lige et ønske om et godt nytår til alle læserne, med håbet om mange intense UL-fights til jer i det nye år. – Nedenfor følger et lille mix af både tilbageblik og fremtidsplaner i forhold til denne UL-tosses ultralette fjollerier…

Den forgangne sæson kan for mit vedkommende kun betegnes som vild og overvældende, – for fanden hvor har de skællede væsener været gode ved mig gennem hele 2021. – Og især når jeg specifikt “kigger i kolonnen” med nye arter. Hele 18 nye flotte, sjove og finurlige arter har jeg fået hilst på for første gang: Lille Hundefisk, Tangsnarre, Slethvar, Stenbider, Savgylte, Spættet Kutling, Smelt, Hestemakrel, Solskinsbars, Toplettet Kutling, 9-Pigget Hundestejle, Rødding, Bitterling, Koikarpe, Lerkutling, Finnestribet Ferskvandsulk, Femtrådet Havkvabbe og Panserulk.

Den lille – og meget smukke – Bitterling blev en af de nye på arts-CV’et

Det blev til i alt 72 forskellige danske fiskearter, her af blev de 69 taget på det ultralette gear (se evt. artsoversigten her MIT U.L. ARTSFISKERI). De 69 arter blev – i vanlig stil – “gravet frem” via et sammensurium af forskellige teknikker og lokationer. Nogle arter blev kun liiiige klasket på listen via ganske små eksemplarer. Det gælder ex. gedde, laks, flire, hestemakrel og brasen, mens andre arter repræsenteres med super lækre eksemplarer. – Årets fedeste fangster kan ses på historiksiden her: U.L.-ÅRSUPDATE – hvor denne hysterisk orange drønnert endte på toppen:

“Appelsin-klumpen” endte som den fisk jeg var allergladest for i 2021

2022 kommer i høj grad til at handle om helt specifikke nye arter. – Med en “totalscore” på 78 danske arter på UL, er der stadig et stykke vej til det helt store mål, – nemlig at ramme 100 arter på ultralet gear!. Halvdelen af de manglende arter skulle gerne i hus i den nye sæson, og her peger pilen på de “lavest hængende frugter”: Brisling, Knude, Sortvels, Stor Tangnål, Almindelig Tangnål, Tangspræl, Almindelig Multe, Skægtorsk, Sortmundet Kutling, Tunge og Smerling… – Og heldigvis er fire af dem bedst tilgængelig gennem min nye store – og yderst UL-venlige passion: Tungevinduesfiskeriet 🙂

Ud i mørket med tungevinduet – en effektiv genvej til mange fede arter!

2022-sæsonen kommer også til at gå med noget specimen-jagt, da jeg har en håndfuld arter, som der PR-mæssigt skal rykkes lidt ved: Suderen, Torsken, Mørksejen, Pighvarren og den nye Solskinsbars skulle alle gerne op på den sjove side af den halve meter. Jeg tænker også, at der kommer en del festlige arter på den globale arts-blok (pt omfattende 86 UL-arter), når 2022 byder på et gensyn med Azorerne, ligesom en familieferie til det græske også kunne give mulighed for at udfordre flere eksotiske arter. Der barsles også med mulige ture til Holland (Havbars og Asp), Tyskland (Sandart) og Sjælland (Hvidfinnet Ferskvandsulk, Pigsmerling og Sortmundet Kutling), men nu må vi se hvad der kan presses i kalenderen… 🙂

Eksotiske arter coming up – her er det dog en pæredansk savgylte

Siden her fortsætter i samme stil som hidtil, med fuld fokus på fangstrapporter og artsroderi garneret med lidt tips til UL-fiskeriet.
Knæk og Bræk med UL-gearet derude – og send da gerne en lille beretning til mig, hvis dine små pinde skulle bringe en fed fangst på land 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s