DAGENS FISKETAL: 16,6

– Efter bare 5 minutter var der ny potentiel dansk rekord til Mark

Jeg fik lige chancen for at bade tungevinduet igen, – jeg er sgu blevet helt tosset med denne top-visuelle, supernørdede og yderst UL-venlige disciplin. Jeg inviterede Mark Hemmingsen med, og han var frisk på at mødes i det østjyske. – Ret fedt at skulle hænge ud med en af – i mit hoved – Danmarks aller-aller dygtigste lystfiskere (arh OK – så skidt da Mark, – så får du den sgu: DEN allerdygtigste 🙂 ….

Da jeg knaldede Kadja’ren ind på P-pladsen, var Mark allerede “on fire”… – Han havde spottet et par kapitale Tangsnarrer i det klare vand: Hurtigt blev der fanget noget passende agn, og kort efter lå der såmænd en dansk rekord i hans hånd!! – Kort proces og stor jubel!!! – Den meget tykke og super flotte Tangsnarre kunne måles til 16,6 cm og dermed hele 5 mm større end den gældende på 16,1. – Et ret vildt udlæg på vores tur, som da lige skulle fejres med en skarp og en pilsner 🙂 – Så kunne vi jo også lige få småsludret lidt, og aftenen igennem kastede min snak med Mark mange fede fifs og guldkorn af sig fra den hygsomme og top-kompetente lystfisker.

– Hov, hvad er nu det for en “bukseorm” der “kravler ud af mine waders”…!?? 🙂 🙂 🙂

Mens Mark riggede til, skulle jeg da lige se om ikke jeg kunne lure Tangsnarre-makkeren, – og det kunne jeg!. Sindssygt så lynsnapt den ellers halvdovent udseende art hugger ud efter sit bytte!! – Jeg fik den “store” gyldne fisk op i akvariet, og kunne konstatere at jeg havde landet mig en ny PR 🙂

– Min fine Tangsnarre på lige ud 15 centimeter

Turen ud med vinduerne var ikke specielt sindsoprivende: Det blev til en stak fine Sandkutlinger (incl. endnu en PR på 7,6 cm til denne skribent) samt endnu en Tangsnarre og en fin Panserulk til Mark (den eneste vi spottede). – Langtornet Ulk, Ulk, Tangnåle, Torsk osv. så vi ikke noget til, så det var lidt tyndt… Vel i land fik vi en bid mad og en cola, og takkede hinanden for en hyggelig tur – det må gentages!

Jeg var dog ikke helt færdig, og “natten var ung”…. – Spottet blev skiftet, og så fulgte der en begivenhedsrig sidste time! Først fandt jeg lige præcis hvad jeg savnede på årslisten: En Ålekvabbe!. – På min seneste tur lykkedes det makker Peter at lande en af de lange hyl (læs evt. JULEFROKOST-TUR… ), mens jeg desværre ikke spottede nogle. Men nu var chancer der – “kvabsen” som huggede rejen prompte og endte kort efter i akvariet, hvor jeg målte den til 16,6 centimeter. – Total tilfredshed med at få årets UL-art nr. 69 i hus. – Og sandelig om ikke jeg ramte yderligere to ålekvabber – den første røg også i akvariet, mens jeg bommede på nummer to, som længdemæssigt lå helt oppe omkring de 25 centimer! – Æv – aftenens tredje PR slap krogholdet lige ved kanten af vinduet 😦

– Endeligt lykkedes det at få Ålekvabben på årslisten 🙂

Surmuleriet over den missede PR blev dog hurtigt afløst af stor glæde, for kort efter kom turens tredje PR alligevel i akvariet. Og det blev en af vinduesfisker-disciplinens ypperligste gevinster!. – Jeg spottede en ganske stor Panserulk midt i en bunke muslinger, og fik serveret en luns børsteorm for den. – Den var langt fra ligeså “genert” som de pansere vi så på forrige tur, for den indhalerede min godbid med det samme. Og med sine flotte 16,6 centimeter – jep, det mål for tredje gang 🙂 – var det en snæver forbedring af min hidtidige rekord på 16,4 cm 🙂 – Og bare fem minutter efter spottede jeg endnu en af de nuttede fyre, som også måtte en tur med i land, hvor jeg kunne tage et fint storebror/lillebror-portræt.

– To eksemplarer af tungevinduesfiskernes “rolls-royce-art”

– Og så var tæerne – efter 5 timer i det kolde vand – ved at være pænt stivfrosne (der var i øvrigt også frost ovenvande, på en ellers ret lækker decemberaften), så jeg tyrede gearet i øsen og driblede hjemover. – Det flotte resultat med en lækker DK-rekord til Mark og hele tre PR’ere til undertegnede var på nethinden hele turen hjem 🙂


Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s