GIV MIG ET “B”!…

– Armen altså – det må da vist være det smukkeste der kan hives op af en ørredsø?

– Afslutningen på min put and take sæson nærmer sig, og så skulle jeg da lige se om UL’eren kunne få “fuld plade” på artssiden i denne sæson. Jeg har her i 2021 været heldig at lande Rødding, Tiger-, Kilde-, Bæk-, Regnbue- og Guldørred, – og dermed manglede kun Brøddingen. Derfor driblede jeg forbi Loch Nees, som oftest byder på en del af denne art…..

Det er sjældent jeg bonner ind for mere end to timer, når jeg besøger ørredsøerne, og det blev ikke anderledes i lørdags, da fiske-dagsplanen var pænt overfyldt i forvejen. Jeg startede i den store sø som alle mine medfiskere og havde da også et par hurtige hug, men trak som jeg plejer hurtigt over i skovsøen, hvor jeg snart fandt denne her lækre sag:

Endnu en Rødding. Og ny PR med 54,0 cm og 2,0 kilo 🙂

Føj saaaaatan da der var smæk på fighten, – voldsomme udløb, spring og rulninger udfordrede for alvor den spinkle Pezon & Michell-klinge. Men i nettet kom den da – puha det var fedt!.
Som jeg startede med at skrive var jeg på Brødding-jagt, men et hurtigt tjek på gatfinne og ryg afgjorde, at jeg sandelig endnu en gang havde ramt en af de sjældne Røddinger!!

Hmmm – skidt tåget foto af en smuk fisk, men glæden var stor!

Jeg har jagtet Røddingen i 3 år, og så rammer jeg sgu pludseligt to af dem inden for en god måneds tid (læs også GRAZIOSO…). – Så selv om jeg gik efter Brødding og ikke Rødding, kunne det manglende “B” ikke tørre smilet af mit fjæs, mens jeg i lang tid sad og gloede på vidunderet 🙂
Brøddingen må jeg ramme senere – sandsynligvis sidst på året, hvor knapt så mange andre arter i den frie natur ikke presser sig på….

“Ren ryg” uden marmoreret mønster indikerer Rødding (blinket er et ABU Jazz)
Kun en hvid (ingen sort streg) er et godt hint når Røddingen skal artsbestemmes

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s