EN HAW-HAVØRRED

– Overraskelserne står i kø i Æ’ Haw’ – denne gang i form af en smuk saltvands-havørred 🙂

– Årets måske sidste chance for klart vand og havblik på den vilde Vestkyst, kunne have været i går, onsdag. – Østenvinden har været i gang i 3-4 dage, og så var det altså med at få flyttet røven vest på. – Jeg ville først give de hamrende umulige multer et skud og derefter dingle op til de nordvestlige høfder, som altid leverer et eller andet med skæl på. – Man ved aldrig helt hvad – og det er netop det der er det fede!… 

– Lad det være sagt med det samme – de multer får sgu mængden af grå hår til at accelerere….. – Jeg har ved fem! “glo-ture” i træk, fundet multer på samme spot langs en specifik havnemole. – Ganske unikt i forhold til den multe-ørkenvandring jeg har været igennem over den seneste håndfuld år… – Og i går havde jeg så endeligt tiden til at fiske på dem – og fandme om de så ikke var væk – bare væk!!! 😦

– Sådan skulle det have været…
– Og sådan….

Men bare lige for at være helt sikker på deres non-eksistens brugte jeg da lige 4… timer på at vade rundt i hele havneområdet, blot for undrende at konstatere, at alle mine nye multe-venner åbenbart havde vendt mig ryggen…. – Ikke en eneste så jeg….?

Nå, men man skal jo ikke sådan lige give op – så den næste havn havde sgu bare at byde på nogle af de utilregnelige græsædere…

Og jo da, – jeg fandt da nogle ganske store multer, som så ret aktive ud – to steder endda. Jeg driblede hurtigt tilbage til bilen for at hente brød – nu skulle der dælme lokkes multer! – Første sted var de allerede forsvundet igen, så alt mit brød blev konverteret om til mågeføde…. – Og da jeg så fik slæbt gear, forfodring, bajere og andet gejl hen til spot to, var de så også forsvundet…. – Så der brugte jeg da lige et par timer på at fiske efter ingenting….

Multen er UDEN tvivl danmarks sværeste fisk at få fingre i!!!

– Nord på mod høfderne det gik, og her var der action! Filurblinket og UL-pinden startede lige med at hapse endnu en overraskelse – min første havørred – som i HAWørred. – Ikke som i alle de almindelige kystørreder som det er blevet til på de østjyske og fynske kyster, men en herlig målsørred fra det salte Vesterhav 🙂

– En glad UL-fisker med en overraskende saltvandsørred 🙂

– Helt vildt hvad jeg har ramt ude vest på i 2020-sæsonen: Pighvar, Havbars, Torsk, Sej, Lubbe, Hvilling, Sandkutling, Sortkutling, Tyndlæbet Multe, Sild, Hornfisk, Makrel, Rødspætte, Leps, Ising, Skrubbe, Ål, Ålekvabbe og nu fandme også en Havørred….!
– Jeg bukker ydmygt og takker “det salte skattekammer”…

– Smal halerod, kløvet halefinne, få prikker.. – alligevel tror jeg ikke på at det kunne være en laks?

– Herefter fulgte et par alvorlige dunder-hug – om det var Bars, store Stavsild, kapitale Makreller eller flere Havørreder vides ikke, men der var sgu smæk på!…. – Og jeg for langsom…. 😦

Lige da den gavmilde efterårssol var ved at trille ned i Æ Haw’ kom makrellerne!. I mindre stimer end set tidligere på sæsonen, men stadig ikke til at fiske uden om. – Og så måtte jeg bare acceptere, at chancen for at fange alt andet end makreller røg direkte ned i nul…. Men sjovt at ramme “krel” i både juni, juli, august og september!

– Det blev til fem små og fem store minitun. Alle fanget i skumringen 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s