MIX-FISK OG NY UL-ART

– Ikke den art jeg gik efter, men alligevel kom UL-art nr. 61 på scorekortet 🙂

– Man kom da lidt rundt i det Vestjyske…. – Efter et 3-timers UL-torskesats ved Bovbjerg hvor der ikke skete en hujende fis, måtte der jo findes lidt UL-flex andre steder. Det bragte mig både forbi å, ørredsø og fjord, og der var fisk alle tre steder…. 🙂

– På første stop som var en doven og mørk vestjysk å, var der lidt liv på mikrokrogen agnet med 5 mm regnorm. – Havde nok mest regnet med aborre, men til stor glæde var det en anden lille fætter som stemplede ind. Miniflåddet dykkede og jeg fik sat den mikroskopiske str. 25’er krog i den minimale kæft.

– Arrrh da – så nuttet! 🙂 – Et par fine Trepiggede Hundestejler på hhv 7,0 og 7,1 centimeter

– Dermed røg art nr. 61 (incl. en håndfuld underarter) i folden, – mikrofiskeri når det er bedst!. – Jeg forventer at sæsonen kommer til at byde på flere nye arter af den helt lille slags 🙂

Næste stop blev ved altid sikre Ox River, som hos undertegnede kandiderer til danmarks mest spændende ørredpark. Som vanligt startede jeg med at drible deres fede å-løb igennem, og det gav – ud over en tabt fisk og to hug – denne herlige regnbueørred på land:

– Jo tak, – den var sgu fin. – Altid lidt ekstra drøn på fighten i å-løbet.

Den tog en krads-farvet SG Caviarspinner i signalorange. Og den næste fisk var også til caviar, – den huggede meget bestemt i den altid skumle sø 3… – Og det var sgu en rigtig hidsig satan! – Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har haft så vild, lang og ukontrolleret en fight med en halvmeters put-fisk! – Goooood fun – og helt kanon!!! – Den viste sig da også at være formidabelt bygget med stor “motor” og godt med sul på kroppen.

– Yehaaa! – En enormt kraftfuld fighter!. – En uset fed fight leveret af en dambrugsfisk 🙂

Jeg havde egentligt et naivt nål-i-høstak-håb om en ægte Rødding fra Ox’en, men det blev heller ikke denne gang. Det er eneste art fra ørredsøen jeg mangler (ja jeg er sgu blevet nogen af en arts-nørd) på UL-listen, og så vidt jeg er orienteret er Ox den ENESTE sø i DK som jævnligt har denne art. – Nyt forsøg coming up 🙂

Til gengæld fik jeg en rigtig fin Aborre på land (sæsonens første), – den nuppede også en Caviarspinner, og var omkring de 30 fine cm:

– Fint sæt striber – sorry for halv-kikset billede. – Det gik sgu lidt hurtigt….

– På vej hjem kunne jeg endnu engang glæde mig over et par fine små 3-Piggede, – denne gang fra Ringkøbing Fjord :-), – det er en af dem som er på topbilledet. – Altid fedt med en ny art som så bringer mig lidt tættere på de 70 arter taget på UL (se evt. U.L. ARTSFISKERI ). – Blot ment som inspiration til den enorme skare af  new-comers der fisker UL ved put-søerne. – Husk at UL kan bruges til andre arter end dem som er i ørredsøerne…) 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s