FORKERTE FLADE

– Min første Skrubbe fra strand, blev denne fine fisk. SÅ fedt at UL-fighte den i bølgen blå 🙂

– Ikke lige den helt korrekte art… Men flot er den da alligevel 🙂
Scenariet har af et par omgange været vestkystens sandede strande, – liiige der hvor sommerhuset ligger. B
rændingsfiskeriet er ikke just noget velkendt fiskeri for mit vedkommende, – meeeen når det nu er pighvar-sæson, – og man bor lige op ad Nordsøen, så skal de da have et skud….


Første “skud i bøssen” var sidste weekend sammen med et par muntre og dygtige lystfiskerkolleger. Her var forholdene dog mildest talt elendige med hård pålandsvind og uklart vand, og det gav ikke andet end et par solide nap og en masse gode erfaringer.

Denne weekend var helt modsat med østlig vind, rimeligt med sol og nogenlunde klart vand. – Lækkert! – Ja faktisk bare top-lækkert! 🙂
UL-stangen (6,6’er LRF med et 1000’er PENN-hjul) klarede de salte strabadser til UG, og det var en sand fornøjelse at vade rundt med ultralet gear i det sommerlige landskab. – Og fisk var der en del af!.

Det lykkedes at lokke ikke mindre end fem fine pighvar op fra deres sandede skjul, men de nøjedes desværre med “at kigge”. – Alle fem drejede af lige foran min støvlesnude – ÆV! = Rig-tjek nødvendigt!

Det blev dog til par rigtig fine flade! – Ud over den på topbilledet, blev det til endnu en fin skrubbe. En ganske smukt farvet fyr:

– Rigtig fin og ganske tyk Skrubbe, som tog en ophængt hornfiskestrimmel

Mit rig er nok lige kort nok, – et 10 grams sølvblink i enden og en ophænger 25 centimeter over, – det skal nok forlænges lidt, for jeg mistænker det korte rig for at skræmme de ubeslutsomme hvar.
Der skal lige nørdes/researches lidt, – og det er jo en fed disciplin!

Jeg er dog ikke et sekund i tvivl om at UL-pighvarren er lige om hjørnet. – En pænt cool art at kunne klaske ind som UL-art nr. 50 🙂

– UL-gear er ikke manges førstevalg til Pighvarfiskeri, men hos mig rystes der ikke på hånden!

 

14 kommentarer til “FORKERTE FLADE”

 1. Jeg har 50-års fødselsdag om få dage og har fået et superlækkert UL sæt af fruen. Det skulle lige afprøves her til morgen på vej efter morgenbrød. Fik mig en PR makrel i første kast. Så sættet er da vist godkendt👌🏻 Og sikken en vild fight på så let grej. Jeg er solgt 😃

  1. Uh – den store runde dag truer 🙂
   Tillykke med det og tillykke med den fantastiske debut. – Makrellen er en af mine helt store favoritter på finesse-gearet, – der er altid fuld hammer på. – Send gerne et billede af minitunen, hvis du fik taget et.

 2. Hej Jørn.
  Ja det skal jeg nok. Det kunne være rigtigt hyggeligt 😃
  Er på Djursland nu og har også taget grejet med men det blæser helt vildt og regner også ret meget. Det virker mere som om det er i oktober og ikke på forkanten af juni…

  1. Ja, det er super ærgerligt med det kolde forårsvejr, – min majfluesæson er sgu ved at forsvinde i vind og regn…. – Vi kan lige skrives ved, – er du på facebook? – send evt. venneanmodning til mig: Jørn Nordahl. – Så kan vi altid skrives ved der.

  1. Hej Mads, – hvis du melder dig ind i GSF, så skriv endelig hvis du er frisk på en tur sammen.

 3. Jørn, i nogle af dine beretninger nævnes skift mellem flue og spin. Lige et lavpraktisk spørgsmål.
  Har du begge dele med rundt ved vandet (og i såfald hvordan rent praktisk) eller går du tilbage til bilen og skifter grej?

  1. Hej Mads, – jeg har (i sæsonen) min klasse 4 tørfluepind siddende foran i vesten, og det går rigtig fint i forhold til samtidig at kaste med UL-spin. Er der fuld gang i insekterne, har jeg ikke spinne-pinden med. Med “dobbeltvåben” fisker jeg hele tiden effektivt: Kaster med spinner mens jeg går opstrøms – så kan jeg samtidig observere evt. overfladeaktive fisk, hvilket udløser et “våbenskifte” 🙂 – det er selvfølgeligt en smule upraktisk når man skal kravle gennem et buskads, men det er det værd.

   1. OK, jeg forstår. Jeg har brugt det sådan at jeg har spinnestang i stangpose med en snor som en skulderrem mens jeg fisker flue og fluestangen på ryggen på samme måde når jeg fisker spin. Men det er bare lidt bøvlet at skulle rigge helt om hele tiden.
    Jeg har lige rodet gemmerne igennem og har fundet mine to øjesten fra de glade firsere. En 7´ Hardy kulfiber spinnestang og en 6´ Eagle Claw kulfiber spinnestang (modellen der hedder Blue Diamond). Og så fandt jeg et lille let str. 1000 Shimano spinnehjul der også er fra dengang verden var i sort/hvid. Lidt slidt men dog funktionelt. Bliver sjovt at prøve det af på nogle bækkere og måske lidt havørred fiskeri også 😃
    Har også støvet gammelt fluegrej igennem og fandt sørme en 7´ Hardy kulfiber fluestang klasse 3 og et passende lillebitte fluehjul. Og en bærepose med nye Mepps spinnere i uåbnede pakker med pris skilt fra Salling i Århus (10 kr stykket 😆)… tænk at Salling har solgt fiskegrej. Det kunne jeg slet ikke huske 😳

 4. Hej. Hvordan holder du den lette agn ved bunden i brændingen?
  Jeg har iøvrigt sendt dig en besked på Messenger 😀

  1. Hmmm, – det er heller ikke optimalt med så lette blink, men med masser af spinstop og fiskeri i rolige forhold går det. Og så vejer min ophænger (gulp tobis eller en luns sild) også lidt. Men rolige forhold (østenvind i et par dage) er vigtigt for brændingssucces med finessegearet 🙂
   Har desværre ikke kunnet finde din besked, – du kan bare spørge løs her 🙂

   1. Jeg har fisket siden ca. 12 års alderen. Er 50 nu. Og der er ved at være langt mellem fisketurene. Der er så mange gøremål med hus, hustru og teenagere🤭 For længe siden dyrkede jeg også UL fiskeriet meget (boede tæt på lille lækker å). Nu er jeg så stødt på din fantastiske hjemmeside og har læst og studeret meget af dit fine indhold og nu har jeg da godt nok fået blod på tanden igen. Bor i Esbjerg. Har sommerhus på Djursland. Så mulighederne er der. Overvejer KRAFTIGT indmeldelse i Grindsted klubben også 😏

   2. Så fandt jeg din kommentar 🙂 – lidt finurligt at jeg er født og opvokset i Esbjerg (boede der i mine første 25 år), og at jeg runder 50 om en god måneds tid :-). – og så har jeg i øvrigt også netop fået mig et sommerhus – bare på vestkysten ved Bjerregård (derfor en UL-pighvar ligger øverst på UL-ønskelisten)
    – Kender godt problematikken med for lidt fisketid…. GSF kan jeg varmt anbefale, – en super forening som – modsat mange andre – også vægter andre arter end lige havørred og laks højt. – De har masser af suverænt vand, – både til gedde, karpe, brasen, havørred. laks, bækørred og ikke mindst stalling 🙂 – Især den altid klarvandede Grindsted Å er helt fantastisk!! – Og så er Djursland jo helt forrygende til artsfiskeri i det salte 🙂 – jeg er først lige kommet i gang med at opdyrke mulighederne derovre, da jeg var lidt tung i det, i forhold til at fatte, at der faktisk ikke er så langt derover fra Herning….

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s