EN SORT OG EN HVID

– Denne “sorte slyngel” gav varmen på en ubehagelig kold eftermiddag

– Lørdag eftermiddag så lovende ud vindmæssigt, – og en svag brise er guf til en runde old-school størfiskeri. Desværre var det bidende koldt alligevel, – og solen blev overrumplet af en trist mørkegrå sky-sauce.
– Men de to fine Stør som Herning Fiskepark i vanlig stil diskede op med, gav dog momentvis varme i kroppen, – og for den sidstes vedkommende – faktisk også lidt svedperler under tophuen… 🙂

– Der blev i første omgang satset på mine vanlige pellets – 1 med hallibut og 1 med krill, og straks var der fine vip i stangtoppene.
Der var dog udpræget forsigtighed blandt “dinofiskene”, så der skulle gå en time før det lykkedes at få et buk på stangen, som var dybt nok til, at jeg kunne sætte et hurtigt modhug ind. – Og det udmøntede sig i fast fisk på krill’eren! – Katjiiinnnng! 🙂

– Uuh de er SÅ fine de sorte sibirere. Denne frække fyr var 120 lang og vel i omegnen af 12 kilo

Fighten blev overrraskende lang – den kampglade fætter måtte dog overgive sig, da den gamle 12 fods for alvor blev “sat i bakgear”!
Fed fight med en flot fisk – de sibirere er altså bare hovedgevinsten!

Efter en hugmæssigt noget sløv time med en tom kaffekande som resultat, pakkede jeg hurtigt sammen (fedt når man pakker let, og ikke tager så meget lort med til søen). Herefter dinglede jeg over på ny sø’s fjerneste brink. Jeg monterede halen fra en put-ørred på den ene stang og fortsatte med en boostet krill-pellet på den anden.

– Øjnene rettet mod stangspidserne. – man ser alle små markeringer, og fanger også SELV fisken!

Der var straks flere markeinger på min pellet, og jeg fik da også gode chancer ved to markantee hug, men krogede den ene for yderligt og riftede kun den anden. Æv. – Men så var der pludseligt stor interesse for ørredhalen… – Og i modhugget var der seriøs modstand!

– Wow den trak godt igennem – og selvfølgeligt var det en af Hernings store hvide – igen igen….

Lang fight – det tror jeg da lige! – Ikke just den største hvide jeg har tumlet, men kilo for kilo kandiderer den til den hårdest fightende!.
– Det kolde vand gør dem åbenbart super sporty 🙂

Et ungt par kom til efter fem minutters fight, men jeg mente at de bare kunne komme forbi igen et kvarters tid senere, hvis de ville se en Stør close up…. – Og det passede faktisk meget godt, for da de nysgerrigt returnerede, var det tid til at dirigere den store fisk “i havn”. – Hvilket i øvrigt foregik ganske udramatisk og med smil på!

– Målebåndet ramte 158 cm, og vægten skød jeg til 22-23 kilo. Herlig fisk!

– En fisk af denne kaliber frembringer for alvor måbende ansigter og imponerede smil – det unge par fik sig en på opleveren!. – Og rigtigt fedt at indvie andre i de “tossestreger” man render rundt og laver.
– I ævrigt et stort tak til dem for de to meget fine billeder herover.

– Sprælsk fyr som krævede en anelse fast håndtering, inden den røg retur i det kolde vand

– Og så nåede jeg dermed op på fem korte herningture i træk med to fisk på måtten, – den sø er sgu alvorligt gavmild! 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s