49’EREN BLEV HORKEN

– Denne “store” Hork ramte med sine 15 centimeter lige præcis min nedre længdegrænse 🙂

– Jagten gik ind på UL-art nummer 49, og i første omgang anså jeg – via et spot-tip fra min gode fiskekammerat Kasper Strube – Horken som en formalitet, men fiskeri er som bekendt en uberegnelig størrelse…. Og faktisk skulle der bokses og bakses i en times tid, før jeg kunne notere aborrens lille fætter på “scorekortet”….

Lokationen var Harpøt Havn i det vestjyske, og bevæbnet med små friske regnorm burde jeg nemt kunne lokke en Hork til hug…?
Og fisk var der nok af – aborrerne og hundestejlerne var da pænt vilde med ormebidderne, men det var der sgu ikke meget Hork i….

– “Miniaborren”/ Gymnocephalus Cernua kendes blandt andet på den prikkede rygfinne

Jeg gav medefiskeriet en pause, og tyrede løs med en mikrospinner, hvilket – ud over endnu flere aborrer – gav… – en stor Strømskalle!
– Stadig ingen Hork!…. – og dog, for efter et pladsskifte fejlkrogede jeg en bette fisk omkring de 10 centimeter, som viste sig at være lige netop en Hork. – Men en fejlkroget fisk gælder sgu da bare ikke.

Jeg vendte tilbage til medehyggen, og sandelig om ikke det – efter et par aborrer – gav en flot Hork på hele 15 centimeter 🙂 – Flokken var fundet, og kort efter kom et par 10 centimeters samt endnu en 15’er på land (DK-rekorden er på 16,5 cm). De små ormestykker på 1½ centimeter agnet på en lille 16’er tørfluekrog var åbenbart vejen frem, og dermed kunne art nummer 49 tilskrives UL-gearet.

– Hork fra Harpøt. Og ja – det ER nye fiske-goggles – med styrke og med gammelfar-læsefelt… 😦

– Hmmmmm – måske det dér artsdribleri er ved at tage overhånd…? – Nææææh, – en fisk er en fisk! – Og mit jagtinstinkt er altid i max højt alarmberedskab når noget klasker til agnen, – også i situationer hvor jeg ved, at det er små fisk som “banker på”. Det handler om passion for lystfiskeriet, nysgerrigheden på ukendte arter og lysten til at lære nyt inden for lystfiskeriets rammer (- shiit det var dybt…)
– Og så hjælper det sgu også en hel del, at det er UL-gearet som er det foretrukne våben uanset om det er grove gedder, eller som her den lille Hork, som er målet. Alt rusker fint i de små kæppe…. 🙂
Dog har jeg valgt at fravælge de helt små arter, som – selv når de strækker sig alt hvad de kan 🙂 – ikke når i nærheden af 15 cm.
Så fisk som elritse, løje, hundestejle osv. er sendt i skammekrogen.

Knæk & Bræk / Over & Out herfra 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s