REN RIMTELYKKE

– Tykmavset Rimte lige under halvmeteren, – SÅ fedt fiskeri det der brød-show 🙂

– Jeg var altså bare NØDT til at dingle til Gudenåen. – Rimtene trak igen. Så med en let udrustning med 5,6’er Wild Wing’en, fangstnet og en pose toastbrød begav jeg mig mandag klokken lort-tidligt opstrøms langs den ekstremt klarvandede Guden-“flod”.
– Og Rimterne var ganske friske på noget action….

– På spottet hvor jeg sammen med Kasper havde godt med liv på seneste tur https://ulfisk.com/2018/07/17/rimte-raes-team-up/, var der også en enkelt morgen-kvik Rimte, som nuppede et enkelt stykke brød. Den blev dog skæmt, da mit flåd ramte lidt for tæt på. Meget længere opstrøms (rimtefiskeriet kræver øjensynligt en del kilometer i benene…), fandt endnu en Rimte mit brødspor. – Og den havde helt sikkert ikke læst sundhedsguruernes anbefalinger om at undgå hvidt brød, og plukkede simpelthen fire stykker på under tre sekunder. – Sulten herre alligevel!. Det femte stykke var nok lidt sværere at tygge, for der i sad min mikro-trekrog… 🙂

– “Skummelt” spot som gemte på flere eksemplarer af den spændende fredfisk

Hook up! Fight! Landing. – Og så stod jeg med min kun anden Rimte mellem hænderne. – Ren lykkerus, som gjorde at håndtering og foto-seance blev foretaget med et stort smil. Denne fisk trak målebåndet ud på 47 centimeter og var ganske godt i stand. Fedt!

– Rimte-fiskeriet har for alvor ramt bulls-eye i mit lystfiskerhjerte, – sikkert fordi der er det dér fede stalkerelement, som jeg altid har elsket ved det visuelle tørfluefiskeri. Og når man så kan opnå samme spændingsniveau med UL-stangen, – ja så går det altså rent ind! 🙂

– Aaaargh, – kameraet fuckede op, så I må nøjes med en blurry udgave af en ellers smuk fisk

Endnu en brødguffer var kort efter sulten. – Og det bare fem meter længere nedstrøms. Igen fik mini-trekrogen fat, men jeg tabte desværre fisken, da den skulle manøvreres ind gennem den fem meter bredde bræmme af forrædderisk vandplantemix. Æv!!

Varmen begyndte at få fat, og samtidigt kom der en SMS-invitation til noget sønderjysk natteroderi efter kystørred. Så for at nå hjem til  familietid og en udvidet “morfar” ( søvnbehovet måtte lige have et boost inden natfiskeriet), driblede jeg retur mod P-pladsen.

Men selvfølgeligt skulle der lige tyres lidt brød ud i de interessante områder, og det gav dagens anden Rimte på land 🙂
– Endnu en god fisk på knapt halvmeteren (underligt at så mange ligger på den længde?), kunne beundres på bredden, og med hele to fisk på land, kunne jeg efter en kold pilsner vende næsen hjemover.

– Halvkaotisk undervandsskud under genudsætningen. – Blev sgu alligevel ret fedt synes jeg 🙂

Setup til Rimter:
UL-stang/hjul, 5 grams wagglerflåd, mini-trekrog str. 12-14 og brød.
Spot til Rimter:
Engvejs P-plads i Stevnstrup, Gudenåen. Frit fiskeri (husk fisketegn). 
Gode forhold til Rimter:
Varmt (maj-september), halvskyet, vestlig (med)vind er mest optimalt. 


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s