RIMTE-RÆS TEAM-UP

– Ja sgu da, – jeg fik endelig min Rimte! – og et fint eksemplar oven i købet! 🙂

– Gudenåens Rimter har drillet mig en del over de sidste par år, hvor en håndfuld forsøg med nul aktivitet, missede tilslag og tabte fisk, har sendt frustrationsbarometeret i forhold til denne art op på max. Søndag gjorde jeg og Kasper Strube fra http://www.FISKEFOTO.dk fælles front mod den tricky fisk. – Og det hjalp…..

Vi startede med at jagte overfladeaktive Rimter fra P-pladsen og nedstrøms i retning Randers. – Men der var ikke meget ballade i overfladen, så vi måtte samle vores gear sammen og drible et godt stykke opstrøms. Og så kom der gang i de elegante fredfisk.

– Yderst interessant stræk af den smukke og klarvande Guden”flod”. Og her var der Rimter!

Flere Rimter tog godt for sig af vores flydende toastbrød, og så var det bare ud med en luns med krog i. – Via mit fine nye Controller-flåd fik jeg placeret agnen perfekt i første forsøg,  så allerede  i mit første drev blev der guffet igennem! – Brødstykket blev taget voldsomt i en stor hvirvel, og mit modhug satte den lille krog solidt i rimtemunden. Nu er Rimten jo ikke kendt som den mest heftige fighter – nok lidt på linie med Brasen, og dermed slet ikke i den grov-fightende kategori, hvor man finder dens fredfisk-fætre Suder og Karpe. Men alligevel var nervøsiteten stor, da den sprang og rullede lige uden for grøde-bræmmen. – Det var jo trods alt min debut-fisk, som dog efter ganske kort tid tabte “gassen”, så Kasper nemt kunne få nettet under den 🙂

– Lækker debut-fisk: 1 stk velkonditioneret Rimte på knapt den halve meter og halvandent kilo!

Jubelen havde knapt lagt sig, før Kaspers UL-pind også var spændt op til Rimte-lir!. Endnu en kort fight skulle der til, inden det denne gang var undertegnede, som roligt kunne nette en Rimte i samme kaliber som den første. Og dermed kunne vi nærstudere endnu en smuk brød-æder.

– Smuuuuuk fisk! – Ikke Kaspers første Rimte, men den første på UL.

Kasper var skarp, og fik endnu en Rimte omkring halvmeteren på land, inden varmen sørgede for inaktivitet. Rimterne gik simpelthen fra brød-glade til brød-flove…. 🙂

Jeg gav dog ikke op så let, og brugte lang tid (og en hel pakke toast-brød…) på at springe rundt i forsøget på at lokke en Rimte mere op til overfladen, men uden held. Så min Rimte nummer to må vente til en anden omgang Rimte-Ræs. Imens hyggede Kasper sig med at narre en håndfuld fine aborrer med en regnorm 🙂

Så glad er man, når en ny og eftertragtet art (nr. 43 på UL) er landet:

– Endnu en “research, research, research og eksekvér”-art kom i hus. Feeedt med feeedt på! 🙂

Og tag forresten lige en tur forbi Kasper Strubes super informative side, hvor jeg har “lusket” rigtig meget rundt i søgen efter arts-viden:
http://www.FISKEFOTO.dk. – Der er uendelige mængder af guldkorn!


 

2 kommentarer til “RIMTE-RÆS TEAM-UP”

    1. Ja det var en super tur. Vi må altså prøve at narre de Sudere til hug igen. – Fed sø!!!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s