ÅENS ULTRALETTE ARTER

– Dette stræk gemmer altid på spændende arter 🙂 – og smukt ser det da ud!

– Medio sidste uge skulle der lige tjekkes op på majfluesituationen, – kunne jo være at de – med hedebølgen – allerede blafrede rundt over de små sydjyske åer? – Og enkelte “frontmænd” var da også på vingerne – og blev nappet af sultne småfisk. Men det var den lille spinnestang, som løb af med en række smukke sprælske fisk…..

– Jeg havde valgt vandløbets nedre stræk – og naturligvis den mest delikate UL-pind: P & M’s Sting (0,5-3,5 gram). Så der var for alvor lagt op til finesse-fiskeri 🙂

– Første fisk blev en af de über-smukke bækkere

Strækket har før vist sig at holde en del forskellige fisk – faktisk har jeg haft syv forskellige arter på land netop her: Gedde, Aborre, Stalling, Strømskalle, Bæk-, Hav- og Regnbueørred. – Og i dag var der også smæk på artsspredningen, da jeg inden for bare en halv time fik lokket fire arter til hug på den lille 4,5 grams Attackspinner.

– Friskt fightende aborre på knapt 30 fine centimeter – det stræk leverer masser af UL-sjov

Efter bækørred og aborre var det et par regnbuer der som vanligt leverede sprælske fights, – igen omkring de tredive centimeter, men det er såmænd også rigeligt til at levere spændstige “fold” på bette-stagen. 🙂

– Dagens overraskelse: En max flot Strømskalle på 28 cm, som huggede voldsomt på Spinneren

Den sidste tilskud til dagens arts-kollektion blev en super herlig Strømskalle på hele 28 smukke centimeter (ny P.R.), – hvilket i øvrigt kun er en 3,5 cm fra DK-rekorden. – Så den art stortrives i det sydjyske vandløb 🙂

(- Og så gik der ellers majflue i den, og den smækre #4-tørfluestang måtte for alvor frigøres fra dens faste plads i vesten……
– Indlæg følger…..)

– Så husk at drible afsted til DIT lokale vandløb med UL-pinden – det er altså bare “good sport” 🙂


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s