STRIBEVIS AF PRIKKER

– Lækker-bækker fra premieren ved Grindsted Å

– Finally…! – Den altid længe ventede 16. April. Premierenfeberen rasede i kroppen på den tre kvarter lange køretur, – og bagagerummets nypolerede og toptunede UL-gear var også max klar. Grindsted Ås øvre lokationer var udset som første stop, og som vanligt blev jeg mødt af spritklart vand. Men var bækørrederne stadig i inaktiv vinter-mode?, – og hvad med den alt for sultne skarv? – havde den støvsuget hele åen for mine elskede  “røde prikker”?


– Ingen grund til mørke tanker – slet ingen…, for der var masser af sprælske fisk på det nøje udvalgte stræk. På et par timer havde jeg omkring ti smukke bækørreder i hånden, og et tilsvarende antal fik lov til selv at slå sig af den modhageløse krog.

– Enkelte uheldigt krogede fisk måtte lige have lidt “release-hjælp”

De smukke fisk lå i intervallet 25-35 centimer, – lige med undtagelse af eksemplaret på topbilledet, som blev dagens fineste UL-gevinst.

Agnmæssigt er den lille kobberfarvede 4 grams Fast Attack’er ofte først på linen ved UL-lir i de mindre åer. – Således også i dag, og den blev ikke skiftet ud…. – Det var der lissom ingen grund til 🙂

– Grindsted Å’s klare vand giver fine muligheder for undervandsskud

Tilbage ved bilen efter et par super fede timer, var det tid til en kølig pilsner og noget tobak. Og ja,- lige dér fik solen brændt sig igennem de grå morgenskyer. – Premierefiskeri når det er bedst!

– Kamaraleg og UL-“sommer”-fiskeri i Sydjylland. Startede med 3 trøjer og endte i T-shirt. Nice!

De næste fire timer dalrede jeg rundt på en halvhjertet turné-runde til et par semikendte lokationer i området, og endte efter en hovsa-indskydelse ved et yderst lovende micro-vandløb, som helt klart skal have et par skud senere på sæsonen. Jeg måtte dog nøjes med en håndfuld markeringer, og dermed gav dagen ikke flere “prikker” på land.


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s