ÅENS ALFAHAN

– Grindsted Å er fuld af overraskelser!

– Tog chancen og driblede afsted mod Grindsted Å mellem de alt for hyppige – og ganske hidsige – regnbyger. Regnbyger som havde efterladt åbrinkerne under vand, og dermed måtte fiskeriet foregå i knæhøjt vand. Den ekstremt høje vandstand havde dog også sendt massive fisk op i det lille vandløb……

– For enden af den tynde 0,10’er fletline blev der som så ofte før klasket en sølvfarvet Attack-spinner, og i den anden ende kunne jeg glæde mig over følelsen af “ny pind” mellem fingrne…. Formålet med den korte aftentur var nemlig af jomfruelig test-karakter, da min egen lille “Club UL” havde fået et nyt medlem:

– Delikat, let og lækker 🙂

Den lækre nye Savage Gear LRF 0-5 grams havde lånt Wildwing’ens driftsikre Orra SX10-hjul, og da jeg først havde vænnet mig til den uvant “lange” stang på 6,6 fod…, fungerede dette setup suverænt!
– Handy, lækkert og med stor præcision, –  den stang bliver jeg uden tvivl max glad for!! (Mere om “den lille ny” i et kommende indlæg).

Den sølvfarvede spinner tiltrak sig hurtigt opmærksomhed fra et par små bækørreder, men et langt kast opstrøms egen bred fik sat åens alfahan i gear! – Pænt stort adrenalinrush, når sådan et bæst på ungefär 80 centimeter følger med helt ind til ens støvlesnude, og sætter SKVUULP i den halve å, i det den fortrydende vender rundt!
– Satans, – havde jeg bare haft mulighed for at trække spinneren en lille meter mere, havde den helt sikkert klappet til…. 😦

Og fa’me om ikke den gjorde det igen i efterfølgende kast. Her fik jeg set den close up, og kunne via antydning af kæbekrog og stor lige-skåret halefinne,, placere den i kategorien: STOR havørred-han!
Ikke ligefrem en normal kaliber i den delikate lille klarvandede å, som ofte er leveringsdygtig i pæne bækørreder og stallinger…

Tankerne røg straks tilbage til eksemplaret herunder, som blev taget på letspin for nogle år siden i naboåen Omme Å. – Men ved den lejlighed fravalgte jeg UL-stangen i sidste øjeblik…. – Så den måtte efterfølgende noteres som en letspins-gevinst og ikke et UL-trofæ..

– 9-punder på 72 cm – og aftenens alfahan var helt klart større…. :wow! (arkivfoto/ULFISK.com)

– Turen op langs de oversvømmede brinker resulterede i yderligere to skræmte fisk af virkelig god størrelse, så liv var der nok af. Så fine Grindsted Å fik leveret nogle super intense oplevelser, og jeg fik et klart bevis på at adgangsforholdene for vandrefisk har gennemgået en betydelig forbedring over de senere år.

– Det havde dog været en helt fantastisk jomfrutur med en 80’er alfa-ørred som debutfisk til den spritnye UL-pind 🙂

Attack-spinneren: https://ulfisk.com/2014/10/04/slutspurts-spinner/


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s