ROCK ON THE ROCKS

- Her flyver/svømmer den første rokke retur mod havbunden
– Her flyver/svømmer den første rokke retur mod havbunden

– Fiskeriet på Færøerne bød ud over en forrygende torskefiskefest og flere herlige ørredraids, også på en lang række fine fladfisk. – Ind i mellem kunne de enorme mængder af rødspætter dog godt give lidt (flere…) grå hår, men så var det jo herligt, at en helt anden type “flade” stemplede ind. – Og så var der rock n’ roll-fights på klippemolen…..


– For vi fik gravet et spot frem, som skulle vise sig at holde ROKKER! – Eksotiske, vilde, hardcore fightende, lidt “nasty” og fantastisk fascinerende ROKKER!

- Og smukke er da da egentligt også!, - her en flot Tærbe-rokke
– Og smukke er da da egentligt også!, – her en flot Tærbe-rokke

Første rokke – en Sømrokke (tror jeg) – blev landet allerede tirsdag, hvor Jaris UL-stang pludseligt var spændt op til Rock-lir efter at en  massive skabning havde inhaleret agnfisken. – Efter en lang fight kommer den vilde rokke svævende mod overfladen og ind i det ventende net. – Med stor undren og med underkæben nede på det hårde klippeunderlag, kunne vi lade jublen bryde ud 🙂

- Sådan ser en lykkelig mand ud, når han har landet sin første rokke. - Og så på UL!
– Sådan ser en lykkelig mand ud, når han har landet sin første rokke. – Og så på UL!

Dagens efter var vi igen på rokke-spottet, og så skal jeg da love for at undertegnede blev budt op til “Rock on the Rocks”. – Efter ganske kort tids fiskeri, var der alvorligt tryk på det ultralette gear. En god rokke havde snuppet min godbid, og svævede kortvarigt ud i havets dyb, hvor efter den sugede sig fast til sandbunden. Hårdt mod hårdt gav dog overtaget til den landlevende part, og snart efter kunne jeg også notere mig en flot rokke på 74 centimeter. Denne gang var det dog en anden art, – jeg formoder at det er en Tærbe?.

- Herlig plade! - Biologen fra Dansk Sportsfiskerforbund må opklare den præcise art.
– Herlig plade! – Biologen fra Dansk Sportsfiskerforbund må opklare den præcise art.

Kort efter var der igen “musik i mini-stangen”. – Denne gang en endnu mere genstridig “tingest”, som efter en rå fight viste sig at være en af de seje Sømrokker (??). – Denne tornede fætter var 75cm.

- Hårdt bevæbnet rokke taget på den bette 0-7 grams stang :-)
– Hårdt bevæbnet rokke (Sømrokke / Thornback Ray?) taget på den bette 0-7 grams stang 🙂

Da vi nærmede os hjem-ad-tid, var der lidt småpilleri ved min agn, som dog blev afløst, af et fast modhug og efterfølgende brutalt udløb. – Hurtigt blev vi klar over, at der åbenbart var langt større rokker “i farvandet”, og dette “beast” gav sig bare overhovedet ikke!

- Fightfjolleri 1....
– Fightfjolleri 1….
- Fightfjolleri 2....
– Fightfjolleri 2….

 

 

 

 


Fighten trak ud – trak ud – og trak lidt mere ud. Ofte stod den store “plade” fastsuget på bunden i op mod 10 minutter, inden den trak udad. Efter en halv time fik jeg den presset lidt op i vandsøjlen, og håbet om at få “modstanderen” at se steg pludseligt. – Men kun indtil rokkens turbo igen blev slået til, hvilket resulterede i et – trods nærmest blokeret bremse – kraftfuldt udløb og et brat stop!. – Den havde suget sig fast til bunden igen! – Og denne gang blev den der! Få gange kunne jeg fornemme at den blafrede lidt med “vingerne”, men ellers foregik de sidste 25 minutter med stilstand. – Trods et maksimalt og vedvarende pres fra det spinkle grej, var der intet at gøre, og efter 55 minutters infight med giga-pladen gav 7 kilos-linen op, da den formodentligt kom for tæt på en af skræntens skarpe klipper. – Det var ikke fordi ærgelsen var overdrevet fra min side, – mere en følelse af ærefrygt og en erkendelse af at land-duoen – jeg og min UL-stang – var vanvittigt overmatchede. Og samtidigt tog glæden over mine to smukke rokker og oplevelsen ved storfisk-kontakten hurtigt over 🙂

- Happy-face-rokke :-) :-) :-)
– Happy-face-rokke 🙂 🙂 🙂

Spottet gav også en lang række flotte torskefisk, så dette guldspot skulle naturligvis besøges igen på vores sidste fiskeaften. – Her var missionen, at også Anne skulle få lov at “tumle” med en rokke. – Og en forrygende Færø-uge blev selvfølgeligt behørigt afsluttet med en heftig “Rock on the Rocks”-oplevelse til hende. – Eventyr afsluttet!

- Anne med en imponerende flot rokke. Herlig afslutning på vores tur!
– Anne med en imponerende flot rokke. Herlig afslutning på vores tur!

– På denne sidste aften blev den totale “Rokke-høst” i øvrigt øget fra 3 til 7, da Jari stor-brillierede med hele tre smukke rokker! For vildt!

– Hov, glemte næsten helt at en meterlang haj også cruisede rundt…..


Her er en update på de øvrige arter vi “hankede op i” på Færøerne:
https://ulfisk.com/2015/06/23/faerosk-fiskedrom/


 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s