DRØMME-DEBUT!

- Jari entrerede størverdenen med manér i form af en massiv beluga :-)
– Jari entrerede størverdenen med manér i form af en massiv beluga 🙂

 – Den erfarne og festlige fiske”dude” Jari fra http://www.fiskesaeson.dk, spurgte om jeg ville coache lidt på noget størfiskeri. – En af de få arter han endnu ikke havde hilst på. – Og Jari er sgu en super hygsom og passioneret “fætter” som jeg før har tilbragt en række fede fisketimer sammen med – så det blev selvfølgeligt et stort JA TAK!…


– Vi driblede ud til “den sikre” i form af Herning Fiskepark, og efter lidt kaffeslaberads og grejnørderi, var vi kort efter dybt koncentrerede med fuld fokus på vore stangtoppe. – Og der var såmænd godt med aktivitet, og flere forsigtige hug blev registreret inden “coach Nordahl” efter kun et kvarters fiskeri måtte demonstrere hvordanman giver modhug, kroger og fighter en stør 🙂
– Simpelthen bare perfekt at få éen på land, så Jari lige kunne få noget close-up-kontakt med en af de smukke muskelbundter. – Kort efter var den lækre diamant af god størrelse retur i søen.

10685118_715426391859233_1794951362_n[1]
– Sig goddag til en dejlig diamant… super start på dagen.
– Herefter blev underbuksen trukket godt op i nakken på både Jari og jeg, for størene var i alvorligt snigerhumør og praktiserede kun mini-sutterier på vores marinerede sildebidder. – Men nu er min fiskemakker en eksperimenterende gut, så med en lille tuning af hans rig blev de tiltagende frustrationer afløst af optimisme. – Og tro på tingene får ofte tingene til at ske!… – Kort efter var der megaflex på den semi-lette stang, og jeg sprang straks i position med landingsgear og kamera 🙂
Denne stør var af fineste karat, og indviede på fineste vis Jari i dens enorme styrke og vedholdenhed. – Fedt!. Efterhånden blev den dog “pumpet” til overfladen, og da den voluminøse fisk gled ind over netrammen kunne jublen bryde løs: Jari med en ydre ro (ikke indre!)og jeg med et glædesspring af Ulrik Wilbek’ske dimensioner 🙂
– For det er sat’me ikke hverdagskost med en Beluga i Herning – og så som debutfisk! – Simpelthen for vildt og lige det jeg havde håbet på; – at opleve Jari lande en gigastør.

- Set-up til størfiskeri (arkivfoto: ULFISK.com)
– Set-up til størfiskeri (arkivfoto: ULFISK.com)

– Senere blev det til to krogede – men desværre mistede fisk, inden Jari kunne notere sig endnu en ny art til CV’et. – Han kunne nemlig lande yderligere en stør i form af en velproportioneret russer (diamant). – Og igen blev der leveret en brav og brutal fight! 🙂

Så det var bare en perfekt indvielse i størfiskeriet, og med masser af hygge og interessant vidensdeling blev det bare en fed formiddag!

2 kommentarer til “DRØMME-DEBUT!”

    1. Der er så’n lidt fiskemagnet over ham 🙂
      Sympatisk fyr – og det synes fiskene åbenbart også, da de gerne vil hilse på.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s